We have moved at community.getvera.com

Author Topic: Trouble installing openLUUP  (Read 3090 times)

Offline Forzaalfa

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 227
  • Karma: +5/-0
Re: Trouble installing openLUUP
« Reply #45 on: May 26, 2018, 10:09:51 am »
Well, i have to correct my previous statement. "&lang=en" didnt work, i thought it did because i logged on with a win10 pc with english settings in OS.

I think the problem might be the "revert to english" function, as a walkaround i could mabye make a norwegian version, but that is a lot of work, and i don't really want it in norwegian either..
Vera Plus - RFXtrx433e

Offline amg0

  • Beta Testers
  • Master Member
  • *****
  • Posts: 3174
  • Karma: +209/-8
Re: Trouble installing openLUUP
« Reply #46 on: May 26, 2018, 02:18:37 pm »
Well, i have to correct my previous statement. "&lang=en" didnt work, i thought it did because i logged on with a win10 pc with english settings in OS.

I think the problem might be the "revert to english" function, as a walkaround i could mabye make a norwegian version, but that is a lot of work, and i don't really want it in norwegian either..

What is exactly your setup ?
Client and server side ?

What is also the exact url that you use to open altui ?

Offline Forzaalfa

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 227
  • Karma: +5/-0
Re: Trouble installing openLUUP
« Reply #47 on: May 27, 2018, 09:46:33 am »
Beaglebone xM running Debian 9.3.

My laptop is Win10 english language, connects fine with the standard link to altui.

My desktop is Win19 Norwegian "bokmal" language, connection problems with standard altui link, and when adding "&lang=en" to the end of the link.

Is there any logs i can provide to figure this out?
Vera Plus - RFXtrx433e

Offline amg0

  • Beta Testers
  • Master Member
  • *****
  • Posts: 3174
  • Karma: +209/-8
Re: Trouble installing openLUUP
« Reply #48 on: May 27, 2018, 10:41:43 am »
Beaglebone xM running Debian 9.3.

My laptop is Win10 english language, connects fine with the standard link to altui.

My desktop is Win19 Norwegian "bokmal" language, connection problems with standard altui link, and when adding "&lang=en" to the end of the link.

Is there any logs i can provide to figure this out?

Yes first what is the exact url you use to open altui ?
Second, open console JavaScript log ( CTRL J ) on chrome and force a browser refresh ( CTRL F5 ) then share the log seen in the console.

Offline Forzaalfa

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 227
  • Karma: +5/-0
Re: Trouble installing openLUUP
« Reply #49 on: May 27, 2018, 01:08:03 pm »
URL:
Code: [Select]
http://2.70.50.7:3480/data_request?id=lr_ALTUI_Handler&command=home#
Log screenshot attached.
Vera Plus - RFXtrx433e

Offline amg0

  • Beta Testers
  • Master Member
  • *****
  • Posts: 3174
  • Karma: +209/-8
Re: Trouble installing openLUUP
« Reply #50 on: May 27, 2018, 03:12:22 pm »
URL:
Code: [Select]
http://2.70.50.7:3480/data_request?id=lr_ALTUI_Handler&command=home#
Log screenshot attached.
Sorry the log is not readable can you repost ?

could you also try the url
http://2.70.50.7:3480/data_request?id=lr_ALTUI_Handler&command=home&lang=en

Offline Buxton

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 209
  • Karma: +12/-0
Re: Trouble installing openLUUP
« Reply #51 on: May 27, 2018, 07:51:48 pm »
Is 2.70.50.7 the correct IP address?  The address seems to be assigned to the public network in Sweden.  I would think that the URL should be a private address.

Offline Forzaalfa

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 227
  • Karma: +5/-0
Re: Trouble installing openLUUP
« Reply #52 on: May 27, 2018, 11:36:56 pm »
The picture looks fine here if you click on it to expand?
Im going abroad for a week, ill try the New link when i get back.

The IP is a local IP, not exposed to the outside.  :)
Vera Plus - RFXtrx433e

Offline Forzaalfa

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 227
  • Karma: +5/-0
Re: Trouble installing openLUUP
« Reply #53 on: June 04, 2018, 01:54:06 am »
I tested the link Amg0 posted, and that works fine. If i press Home, it tries its default login link, which still doesnt work.

I'll try to repost the log from chrome later.
Vera Plus - RFXtrx433e

Offline akbooer

  • Moderator
  • Master Member
  • *****
  • Posts: 6387
  • Karma: +291/-70
  • "Less is more"
Re: Trouble installing openLUUP
« Reply #54 on: July 22, 2018, 12:13:59 pm »
Now, when I access http://172.20.1.70:3480, it redirects to http://172.20.1.70:3480/data_request?id=lr_ALTUI_Handler&command=home# and I get the following error:

Code: [Select]
error in callback [lr_ALTUI_Handler] : [string "L_ALTUI.lua"]:2310: attempt to index local 'tbl' (a nil value)


This issue (eventually) properly solved in the latest development commit (v18.7.22)

Actually, quite an obscure root cause (caused by me in the v18.3.18 release), so apologies for the inordinately long time to fix.
3x Vera Lite-UI5/Edge-UI7, 25x Fibaro, 23x TKB, 9x MiniMote, 2x NorthQ Power, 2x Netatmo, 1x Foscam FI9831P, 9x Philips Hue,
Razberry, MySensors Arduino, HomeWave, AltUI, AltHue, DataYours, Grafana, openLuup, ZWay, ZeroBrane Studio.

Offline d55m14

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 449
  • Karma: +8/-1
Re: Trouble installing openLUUP
« Reply #55 on: August 06, 2018, 06:30:55 am »
Now, when I access http://172.20.1.70:3480, it redirects to http://172.20.1.70:3480/data_request?id=lr_ALTUI_Handler&command=home# and I get the following error:

Code: [Select]
error in callback [lr_ALTUI_Handler] : [string "L_ALTUI.lua"]:2310: attempt to index local 'tbl' (a nil value)


This issue (eventually) properly solved in the latest development commit (v18.7.22)

Actually, quite an obscure root cause (caused by me in the v18.3.18 release), so apologies for the inordinately long time to fix.

Hi akbooer,

I'm installing a new server with openluup and I get the same error. Can I install the version in Development ?

tnks

donato

Offline akbooer

  • Moderator
  • Master Member
  • *****
  • Posts: 6387
  • Karma: +291/-70
  • "Less is more"
Re: Trouble installing openLUUP
« Reply #56 on: August 06, 2018, 12:20:26 pm »
Yes, the development version fixed this error a while ago.  However, you'd have to update your files manually, or change the install script, since by default it takes its files from the master directory.

If that's too difficult I could try patching the master release.

I plan a new master release shortly, but I'm not quite ready for that.  Sorry for the inconvenience.

3x Vera Lite-UI5/Edge-UI7, 25x Fibaro, 23x TKB, 9x MiniMote, 2x NorthQ Power, 2x Netatmo, 1x Foscam FI9831P, 9x Philips Hue,
Razberry, MySensors Arduino, HomeWave, AltUI, AltHue, DataYours, Grafana, openLuup, ZWay, ZeroBrane Studio.

Offline d55m14

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 449
  • Karma: +8/-1
Re: Trouble installing openLUUP
« Reply #57 on: August 06, 2018, 05:02:23 pm »
Hi akbooer,

tnks for your reply, I modified the link from master branch to development one in the install lua .

now the installation is ok.


donato

Offline akbooer

  • Moderator
  • Master Member
  • *****
  • Posts: 6387
  • Karma: +291/-70
  • "Less is more"
Re: Trouble installing openLUUP
« Reply #58 on: August 06, 2018, 05:37:03 pm »
Excellent news, thanks!
3x Vera Lite-UI5/Edge-UI7, 25x Fibaro, 23x TKB, 9x MiniMote, 2x NorthQ Power, 2x Netatmo, 1x Foscam FI9831P, 9x Philips Hue,
Razberry, MySensors Arduino, HomeWave, AltUI, AltHue, DataYours, Grafana, openLuup, ZWay, ZeroBrane Studio.

Offline d55m14

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 449
  • Karma: +8/-1
Re: Trouble installing openLUUP
« Reply #59 on: December 04, 2018, 09:54:06 am »
Hi akbooer,

I received an error trying to install openLuup on Rpi

Attached a screen-copy.

Have you any idea ?

tnks