Author Topic: No acces  (Read 463 times)

Offline svaleb

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 426
  • Karma: +7/-7
No acces
« on: May 14, 2018, 04:04:05 am »
Hello AMG0
I updated to latest firmware today and afterwards I cannot get acces to ALTUI.
Tried restart luop from vera and troug firefox and edge.
???

Offline amg0

  • Moderator
  • Sr. Hero Member
  • *****
  • Posts: 2880
  • Karma: +189/-8
Re: No acces
« Reply #1 on: May 14, 2018, 04:49:39 am »
Hello AMG0
I updated to latest firmware today and afterwards I cannot get acces to ALTUI.
Tried restart luop from vera and troug firefox and edge.
???

what is your configuration ?
what is the javascript console output ( captured whlie you try to access ) ?
otherwise from UI7, set DEBUG variable to 1,  reload luup and send me the logs to see what happens


Offline svaleb

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 426
  • Karma: +7/-7
Re: No acces
« Reply #2 on: May 14, 2018, 05:29:21 am »
The character encoding of the plain text document was not declared. The document will render with garbled text in some browser configurations if the document contains characters from outside the US-ASCII range. The character encoding of the file needs to be declared in the transfer protocol or file needs to use a byte order mark as an encoding signature.

Does this help ?
Found under "console" on the blank page I get.

Offline amg0

  • Moderator
  • Sr. Hero Member
  • *****
  • Posts: 2880
  • Karma: +189/-8
Re: No acces
« Reply #3 on: May 14, 2018, 06:16:31 am »
The character encoding of the plain text document was not declared. The document will render with garbled text in some browser configurations if the document contains characters from outside the US-ASCII range. The character encoding of the file needs to be declared in the transfer protocol or file needs to use a byte order mark as an encoding signature.

Does this help ?
Found under "console" on the blank page I get.

Unfortunately Not at all.  Please open altui ( even if it fails ), then CTRL J to open the console ,then force a refresh CTRL F5, then copy paste or give a screen shot of the console log

Offline Tsviper

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 43
  • Karma: +4/-0
Re: No acces
« Reply #4 on: May 14, 2018, 07:35:17 pm »
I am also having issues accessing AltUI via the device button in UI7.  Getting a blank page when clicking the "Open" button in UI7 AltUI device.  Luckily the link I had bookmarked a while ago still works but when I click the AltUI logo in the top left I get a blank screen again.  Here are the URL's I am using:

Bookmarked (this one works).                            : http://10.0.0.19/port_3480/data_request?id=lr_ALTUI_Handler&command=home#
UI7 Open link and AltUI Logo Link:(doesn't work): http://10.0.0.19/port_3480/data_request?/port_3480id=lr_ALTUI_Handler&command=home

Just noticed it today. Not sure when this url changed since I usually use my bookmark
« Last Edit: May 14, 2018, 07:42:13 pm by Tsviper »

Online rafale77

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1014
  • Karma: +47/-21
Re: No acces
« Reply #5 on: May 14, 2018, 08:06:42 pm »
I am also having issues accessing AltUI via the device button in UI7.  Getting a blank page when clicking the "Open" button in UI7 AltUI device.  Luckily the link I had bookmarked a while ago still works but when I click the AltUI logo in the top left I get a blank screen again.  Here are the URL's I am using:

Bookmarked (this one works).                            : http://10.0.0.19/port_3480/data_request?id=lr_ALTUI_Handler&command=home#
UI7 Open link and AltUI Logo Link:(doesn't work): http://10.0.0.19/port_3480/data_request?/port_3480id=lr_ALTUI_Handler&command=home

Just noticed it today. Not sure when this url changed since I usually use my bookmark

I had this exact same problem on one of the intermediate versions on openLuup. amg0 fixed it the same day I messaged him. Are you running the latest from github?
Openluup (93 devices, 88 scenes, 20 apps) controlling HomeAss + VeraPlus (132 zwave nodes, 8 Zigbee nodes, 202 devices, 71 scenes , 3 apps) +  Bridged to Homekit and Alexa

Offline Tsviper

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 43
  • Karma: +4/-0
Re: No acces
« Reply #6 on: May 14, 2018, 08:10:05 pm »
I am also having issues accessing AltUI via the device button in UI7.  Getting a blank page when clicking the "Open" button in UI7 AltUI device.  Luckily the link I had bookmarked a while ago still works but when I click the AltUI logo in the top left I get a blank screen again.  Here are the URL's I am using:

Bookmarked (this one works).                            : http://10.0.0.19/port_3480/data_request?id=lr_ALTUI_Handler&command=home#
UI7 Open link and AltUI Logo Link:(doesn't work): http://10.0.0.19/port_3480/data_request?/port_3480id=lr_ALTUI_Handler&command=home

Just noticed it today. Not sure when this url changed since I usually use my bookmark

I had this exact same problem on one of the intermediate versions on openLuup. amg0 fixed it the same day I messaged him. Are you running the latest from github?

Well, I'm running the latest that the UI prompted me for a day or so ago. (AltUI v2.26.2396).  Is the GitHub version different?

Online rafale77

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1014
  • Karma: +47/-21
Re: No acces
« Reply #7 on: May 15, 2018, 12:18:42 am »
@Tsviper
It looks like you are on a vera. I am not seeing this on either my vera or my openLuup on the same version so I am not quite sure what is different...
Openluup (93 devices, 88 scenes, 20 apps) controlling HomeAss + VeraPlus (132 zwave nodes, 8 Zigbee nodes, 202 devices, 71 scenes , 3 apps) +  Bridged to Homekit and Alexa

Offline amg0

  • Moderator
  • Sr. Hero Member
  • *****
  • Posts: 2880
  • Karma: +189/-8
Re: No acces
« Reply #8 on: May 15, 2018, 07:05:48 am »
I am also having issues accessing AltUI via the device button in UI7.  Getting a blank page when clicking the "Open" button in UI7 AltUI device.  Luckily the link I had bookmarked a while ago still works but when I click the AltUI logo in the top left I get a blank screen again.  Here are the URL's I am using:

Bookmarked (this one works).                            : http://10.0.0.19/port_3480/data_request?id=lr_ALTUI_Handler&command=home#
UI7 Open link and AltUI Logo Link:(doesn't work): http://10.0.0.19/port_3480/data_request?/port_3480id=lr_ALTUI_Handler&command=home

Just noticed it today. Not sure when this url changed since I usually use my bookmark

goto ALTUI device variables and clear the LocalHome value. then reload luup. it should fix it.
if not please report back what is the LocalHome value after reload

Offline Tsviper

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 43
  • Karma: +4/-0
Re: No acces
« Reply #9 on: May 15, 2018, 11:23:25 am »
Thanks.  I tried to clear the variable but I got the error "Value cannot be empty", so instead I replaced it with "id=lr_ALTUI_Handler&command=home#" and it is working again now.  Not sure why/how it changed in the first place but at least its working again now.  Thanks for the help.

Offline amg0

  • Moderator
  • Sr. Hero Member
  • *****
  • Posts: 2880
  • Karma: +189/-8
Re: No acces
« Reply #10 on: May 15, 2018, 01:22:40 pm »
Thanks.  I tried to clear the variable but I got the error "Value cannot be empty", so instead I replaced it with "id=lr_ALTUI_Handler&command=home#" and it is working again now.  Not sure why/how it changed in the first place but at least its working again now.  Thanks for the help.

Yes latest ui7 introduced this regression that now you cannot empty a variable value ....
ALTUI supports it ( you can clear a variable and it also then give you the choice to actually remove the variable from the device - at your own risk of course - but usually this is fine , plugins for instance recreate them )
Glad it works

Offline svaleb

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 426
  • Karma: +7/-7
Re: No acces
« Reply #11 on: May 16, 2018, 03:22:25 am »
The character encoding of the plain text document was not declared. The document will render with garbled text in some browser configurations if the document contains characters from outside the US-ASCII range. The character encoding of the file needs to be declared in the transfer protocol or file needs to use a byte order mark as an encoding signature.

Does this help ?
Found under "console" on the blank page I get.

Hello AMG0
Have tried ctrl j and ctrl f5, does not seem to work. inspect element in firefox give me teh same line as above.

Offline svaleb

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 426
  • Karma: +7/-7
Re: No acces
« Reply #12 on: May 16, 2018, 05:24:51 am »
I am also having issues accessing AltUI via the device button in UI7.  Getting a blank page when clicking the "Open" button in UI7 AltUI device.  Luckily the link I had bookmarked a while ago still works but when I click the AltUI logo in the top left I get a blank screen again.  Here are the URL's I am using:

Bookmarked (this one works).                            : http://10.0.0.19/port_3480/data_request?id=lr_ALTUI_Handler&command=home#
UI7 Open link and AltUI Logo Link:(doesn't work): http://10.0.0.19/port_3480/data_request?/port_3480id=lr_ALTUI_Handler&command=home

Just noticed it today. Not sure when this url changed since I usually use my bookmark

Yes, this works Thanks !!!
So the link from vera does not work.
« Last Edit: May 16, 2018, 05:37:30 am by svaleb »

Offline amg0

  • Moderator
  • Sr. Hero Member
  • *****
  • Posts: 2880
  • Karma: +189/-8
Re: No acces
« Reply #13 on: May 17, 2018, 12:52:48 am »
I am also having issues accessing AltUI via the device button in UI7.  Getting a blank page when clicking the "Open" button in UI7 AltUI device.  Luckily the link I had bookmarked a while ago still works but when I click the AltUI logo in the top left I get a blank screen again.  Here are the URL's I am using:

Bookmarked (this one works).                            : http://10.0.0.19/port_3480/data_request?id=lr_ALTUI_Handler&command=home#
UI7 Open link and AltUI Logo Link:(doesn't work): http://10.0.0.19/port_3480/data_request?/port_3480id=lr_ALTUI_Handler&command=home

Just noticed it today. Not sure when this url changed since I usually use my bookmark

Yes, this works Thanks !!!
So the link from vera does not work.
goto ALTUI device variables and clear the LocalHome value. then reload luup. it should fix it.
if not please report back what is the LocalHome value after reload

Offline svaleb

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 426
  • Karma: +7/-7
Re: No acces
« Reply #14 on: May 17, 2018, 06:33:40 am »
As Tsviper says it cannot be empty so I replased it with his suggestion.
"id=lr_ALTUI_Handler&command=home"
And it seems to work fine.

But what is the correct text ?

Thanks for all help !!!