We have moved at community.getvera.com

Author Topic: VeraPlus online but after home.getvera.com login Vera says "Controller offline"  (Read 5146 times)

Offline jeubanks

  • Beta Testers
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 225
  • Karma: +11/-4
Thanks.

May be a silly question, but I have only ever connected to my controller via home.getvera.com. I guess I'll have to figure out the ip address my router is giving the veraplus and use that.  Can I enter just the ip address?  Or is there anything else that needs to follow the ip?

Just enter the IP in your browser http://<ip>

Offline RV

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 136
  • Karma: +0/-0

Offline n23

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
I am replying to this thread to thank everyone, the commands restored my Edge back to service. I had a hint I was out of space but didn't realize it would prevent remote access.
Thanks again!

Offline pawels1977

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
Thank you! Problem solved.

Steps:

1. login to your Vera via local connection

2. Go to Scenes

3. Set a scene Daily - current time +5mins

4. Enter a Lua script:

os.execute("rm -r /overlay/etc/cmh/ergy*")
os.execute("rm -r /overlay/etc/mios_backup.info.old")
os.execute("rm -r /overlay/etc/cmh-firmware/mios*")
os.execute("rm -r /overlay/etc/cmh/alerts.json")
os.execute("rm -r /overlay/dataMine")
os.execute("reboot")


5. Wait 5 minutes. Vera will execute commands, reboots & clear cache

6. Set "Failsafe yunnels" unders Settings/ Networks to be safe



Hope it helps - took me 8 hrs to deduct, but it's working ;)

Offline RV

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 136
  • Karma: +0/-0
another happy customer..

I actually use two scenes, one to clear the file @ 5am and a second one to reboot @ 5:30 or 6am.
Somewhere in my research someone mentioned giving the vera some time after clearing the files before you reboot.

Offline GaryOkie

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 79
  • Karma: +4/-0
Just confirming that these house keeping commands fixed the offline controller issue for my VeraPlus.    It has been in service for well over a year (after replacing a 4 year old Vera Lite) and has been very reliable  (several zwave devices, 4 cameras, Caddx security).    This is the first significant issue I've had with it, so thanks all for the help this thread provided.

I should also mention that I've moved all of the automation logic and the primary user interface to Home Assistant running on a Raspberry Pi3.  It interfaces with Vera quite nicely.    I don't often need to use the Vera portal, but glad it's fixed now.

Offline RV

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 136
  • Karma: +0/-0
I too am using HA. I've kept the basic stuff (open a door -> turn on a light) on the Vera, but moved the things that require addition coding to HA automatons.

Offline stevem5215

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
  • Karma: +0/-0
I used the 2 line code to fix my "offline vera" as well.   Working fine again.  I think i might try that cron job as mentioned too.

Steve