Author Topic: Altui blank tab on opening via button on vera  (Read 887 times)

Offline Sender

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 867
  • Karma: +543/-452
  • Sr. manager of my Vera
Altui blank tab on opening via button on vera
« on: June 01, 2018, 09:50:57 am »
Vera gives me a new empty white tab when pressing the altui button. Latest version according to Vera is 2.24 and I have 2.26 running.  ::)
Not sure when this started, but I think this was not directly after the firmware update of vera.
Good firmware is more important than good karma. (and this costed me lots of Karma)

Offline akbooer

  • Master Member
  • *******
  • Posts: 6152
  • Karma: +275/-69
  • "Less is more"
Re: Altui blank tab on opening via button on vera
« Reply #1 on: June 01, 2018, 10:53:28 am »
This problem, I think:

http://forum.micasaverde.com/index.php/topic,85487.0.html

Just follow the brief instructions there.
3x Vera Lite-UI5/Edge-UI7, 25x Fibaro, 23x TKB, 9x MiniMote, 2x NorthQ Power, 2x Netatmo, 1x Foscam FI9831P, 9x Philips Hue,
Razberry, MySensors Arduino, HomeWave, AltUI, AltHue, DataYours, Grafana, openLuup, ZWay, ZeroBrane Studio.

Offline Sender

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 867
  • Karma: +543/-452
  • Sr. manager of my Vera
Re: Altui blank tab on opening via button on vera
« Reply #2 on: June 01, 2018, 12:54:57 pm »
Ok, clear. But how do i "Reset home url variable then reload luup"?
Good firmware is more important than good karma. (and this costed me lots of Karma)

Offline jswim788

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 788
  • Karma: +57/-2
Re: Altui blank tab on opening via button on vera
« Reply #3 on: June 01, 2018, 01:11:27 pm »
Go to Devices, click on the Variables for the AltUI device, then look for LocalHome.  After clearing it, reload.

Offline Sender

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 867
  • Karma: +543/-452
  • Sr. manager of my Vera
Re: Altui blank tab on opening via button on vera
« Reply #4 on: June 04, 2018, 03:41:51 pm »
Go to Devices, click on the Variables for the AltUI device, then look for LocalHome.  After clearing it, reload.

Cant celar that value: Value cannot be empty.
Good firmware is more important than good karma. (and this costed me lots of Karma)

Offline amg0

  • Moderator
  • Master Member
  • *****
  • Posts: 3024
  • Karma: +204/-8
Re: Altui blank tab on opening via button on vera
« Reply #5 on: June 04, 2018, 06:01:54 pm »
Go to Devices, click on the Variables for the AltUI device, then look for LocalHome.  After clearing it, reload.

Cant celar that value: Value cannot be empty.
Clear it from altui itself
Or with a luup variable set lua code from test lua

Offline Sender

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 867
  • Karma: +543/-452
  • Sr. manager of my Vera
Re: Altui blank tab on opening via button on vera
« Reply #6 on: June 06, 2018, 07:25:30 am »
Hi Amg, would appreciate a little more help and guidance :-). Altui wont open so I cant use that anymore.
It truns a blank screen. I would not know how to reset a vlue for Aluit with luup?
Good firmware is more important than good karma. (and this costed me lots of Karma)

Offline amg0

  • Moderator
  • Master Member
  • *****
  • Posts: 3024
  • Karma: +204/-8
Re: Altui blank tab on opening via button on vera
« Reply #7 on: June 06, 2018, 04:24:44 pm »
Hi Amg, would appreciate a little more help and guidance :-). Altui wont open so I cant use that anymore.
It truns a blank screen. I would not know how to reset a vlue for Aluit with luup?

run a code like this in UI7 test lua window
Code: [Select]
luup.variable_set("urn:upnp-org:serviceId:altui1", "LocalHome", "" , <ALTUI_DEVICE_NUMBER>)
you should also be able to open ALTUI using the good url
Code: [Select]
http://<ipaddr>/port_3480/data_request?id=lr_ALTUI_Handler&command=home#and reset the variable from ALTUI

Offline amg0

  • Moderator
  • Master Member
  • *****
  • Posts: 3024
  • Karma: +204/-8
Re: Altui blank tab on opening via button on vera
« Reply #8 on: June 10, 2018, 06:32:57 am »
I have fixed this LocalHome issue in the next release ( I hope )

Offline Jantang

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • Karma: +0/-0
Re: Altui blank tab on opening via button on vera
« Reply #9 on: June 12, 2018, 07:13:41 am »
@amg0,  I am not sure that you have.  Using v2414, after clearing LocalHome, and reloading, I get a 404 error, with the following URL:

http://<ipaddr>/data_request?id=lr_ALTUI_Handler&command=home

No port number, no trailing #.  I have been unable to find any incantation to put in LocalHome that works.

Offline Sender

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 867
  • Karma: +543/-452
  • Sr. manager of my Vera
Re: Altui blank tab on opening via button on vera
« Reply #10 on: June 18, 2018, 02:54:52 am »
Yes, here too now. Fixed it before, but now (after update of altui) get:

veraip/data_request?id=lr_ALTUI_Handler&command=home

and then:
404 - Not Found
Good firmware is more important than good karma. (and this costed me lots of Karma)

Offline amg0

  • Moderator
  • Master Member
  • *****
  • Posts: 3024
  • Karma: +204/-8
Re: Altui blank tab on opening via button on vera
« Reply #11 on: June 18, 2018, 03:37:32 am »
Yes, here too now. Fixed it before, but now (after update of altui) get:

veraip/data_request?id=lr_ALTUI_Handler&command=home

and then:
404 - Not Found

try again, reset variable,  then go into settings and play a bit with the url selection menus ( this should set it properly ).
I ll try again when I am back home but this is what I did with the new release to confirm it worked. it does not work if you carry over a non empty variable value from an older release, basically the app set it up properly but only if it is empty

Offline Sender

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 867
  • Karma: +543/-452
  • Sr. manager of my Vera
Re: Altui blank tab on opening via button on vera
« Reply #12 on: June 18, 2018, 04:06:02 am »
Cleared it empty via altui but does not set it back correctly despite...
Good firmware is more important than good karma. (and this costed me lots of Karma)

Offline amg0

  • Moderator
  • Master Member
  • *****
  • Posts: 3024
  • Karma: +204/-8
Re: Altui blank tab on opening via button on vera
« Reply #13 on: June 18, 2018, 05:46:56 pm »
Cleared it empty via altui but does not set it back correctly despite...
Can you please explain step by step ( 1. 2. 3 4 etc ) what you do from the variable clear step 0 and until you confirm the new value of the variable is still not correct so I get a proper repro scenario
Thx

Offline Sender

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 867
  • Karma: +543/-452
  • Sr. manager of my Vera
Re: Altui blank tab on opening via button on vera
« Reply #14 on: June 20, 2018, 05:25:03 am »
Ok, here you go:
step1: trying to open altui via vera: 404 error.
step2: using url http://<ipaddr>/port_3480/data_request?id=lr_ALTUI_Handler&command=home# opens altui.
step3: goto altui device via altui and open variables. I clear the "LocalHome" value by pressing the bin. it asks "Do you also want to delete this variable definitively ? (LocalHome)" and I say Yes.
step4: close the dialog box and it seems to reload luup (although controller does not respond for a while - 11 seconds).
step5: I refresh the native vera interface, goto altui app and press open button, so I try the button via vera interface again: about blank.
step6: reload luup again manually (it seems it did not reload luup automatically) --> goto altui and reload luup engine.
step7: I refresh the native interface from vera again and and press open button: 404 - Not Found

« Last Edit: June 20, 2018, 05:27:44 am by Sender »
Good firmware is more important than good karma. (and this costed me lots of Karma)