We have moved at community.getvera.com

Author Topic: "Deactivating" a scene on a timer (SOLVED)  (Read 2223 times)

Offline DeltaNu1142

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1153
  • Karma: +40/-67
"Deactivating" a scene on a timer (SOLVED)
« on: December 11, 2011, 08:52:22 am »
I'm trying to assign a button on a scene controller to a Kwikset lock.  The scene works when deactivated; however, if I unlock once, and then try to unlock again, it won't work because the scene is already "active".  How do I deactivate the scene automatically, and after a time delay of, say, 5 seconds?

Here's a link to a thread showing my short progress: LINK

Although the time is not the problem, it's not yet apparent to me how to add a delay between commands in UI5.

Screen Shot

I've tried using "ToggleState" in the Edit Scene --> Advanced tab, but that didn't work.
« Last Edit: December 14, 2011, 05:28:57 am by mcvflorin »
Vera 3 @ UI5 | HomeWave | PLEG

Offline mcvflorin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1755
  • Karma: +11/-3
Re: "Deactivating" a scene on a timer
« Reply #1 on: December 12, 2011, 04:21:40 am »
Although the time is not the problem, it's not yet apparent to me how to add a delay between commands in UI5.

To add delays in UI5, first create the delays. Then select a delay from the list and add the commands that will be executed with this delay. Then select another delay and add the commands for that delay. See attached screenshots.


Offline MNB

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 689
  • Karma: +4/-9
Re: "Deactivating" a scene on a timer
« Reply #2 on: December 12, 2011, 01:07:43 pm »
@mcvflorin, is UI5 now available for downloading or is this a VERA3 user? Mike
Edge-1.7.2607, VRI06-1LX Dimr (6), VS05-1LX Sw (4), GE ZW3002 Dimr (1), HA01C Outlet (12), HA02C Sw (6), HA04C Sw (4), GE Sw (2), HA05 Sw (3), MiniMote Contr (5), HSM200/100 Sensor (2), ZW100A Sensor (8), Nest thermostat (1) & Protect Fire/CO (6) Kwikset Locks (3), F18918W (1) & IP3M-9 (6) Cam's

Offline DeltaNu1142

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1153
  • Karma: +40/-67
Re: "Deactivating" a scene on a timer
« Reply #3 on: December 13, 2011, 08:07:17 am »
@mcvflorin, is UI5 now available for downloading or is this a VERA3 user? Mike
I'm using Vera 2 (as it says in my sig), but I'm not sure what this has to do with my original question.

Also, thanks, Florin, for answering the delay question.  Any input on how to deactivate this scene?  Ultimately, I just want the button press to act as a trigger so that it does something every time I push it, instead of only the first time.
« Last Edit: December 13, 2011, 08:31:01 am by DeltaNu1142 »
Vera 3 @ UI5 | HomeWave | PLEG

Offline mcvflorin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1755
  • Karma: +11/-3
Re: "Deactivating" a scene on a timer
« Reply #4 on: December 14, 2011, 04:52:08 am »
A scene runs even if it's active. Looking at the logs I can see the Z-Wave commands being sent even if the scene is active.
« Last Edit: December 14, 2011, 05:25:42 am by mcvflorin »

Offline DeltaNu1142

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1153
  • Karma: +40/-67
Re: "Deactivating" a scene on a timer
« Reply #5 on: December 14, 2011, 05:21:12 am »
A scene runs event if it's active. Looking at the logs I can see the Z-Wave commands being sent even if the scene is active.
I noticed that last night while playing with another scene controller.  There must be some other reason that the lock is not working that 2nd, 3rd, 4th time...  I'll look into it.  This thread can be closed, it's unnecessary.
Vera 3 @ UI5 | HomeWave | PLEG