Author Topic: Forcing Vera to update device config settings  (Read 261 times)

Offline zedrally

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1110
  • Karma: +9/-4
  • Black Cat Control Systems
Forcing Vera to update device config settings
« on: June 17, 2018, 10:24:14 pm »
I'm not sure if this is possible to do using code.
Scenario:I have a device that refuses to change config settings in Vera.
The history with this device that it used to be able to change configuration settings in Vera, in this case switch type from toggle to push button.
I have had it running it Homeseer and decided to move it over to Vera and have a play with it with a Echo Dot, but in configuring the switch I find that no matter what I do I'm unable to change the setting.
It's no problem in HS, so far I've factory reset it several times, configured in HS hoping the setting would carry over if the device hadn't been factory reset-no go, which I believe is possible as it was only unpaired.
Changed all the settings in Auto Configure- Tried Default and No- with no success.
Device polls beautifully, but the moment I change to Auto Configure to Yes, it has a dummy spit.
So my question is how to force a Config Setting change using code?
Living in the Land of Oz, give me a vegemite sandwich. Home Seer, Vera Lite & Edge, Popp, Black Cat Smart Hub & Vera G, Black Cat Lite 1 & 2's a Black Cat Dimmer or 2, Fantem Tec and then some  Black Cat Cat's Eye PIR's & Door-Window Sensors, RFXComm, Broadlink RMPro & Mini plus a Z-UNO or 2.

Offline jswim788

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 787
  • Karma: +57/-2
Re: Forcing Vera to update device config settings
« Reply #1 on: June 18, 2018, 06:59:22 pm »
Have you tried the SendData?

http://forum.micasaverde.com/index.php/topic,1937.msg81076.html#msg81076

also documented here: http://wiki.micasaverde.com/index.php/Luup_UPnP_Variables_and_Actions under ZWaveNetwork1

No idea if it works, but there was some evidence it worked in the past.

Sample: luup.call_action("urn:micasaverde-com:serviceId:ZWaveNetwork1", "SendData", {Node=15, Data="x70 4 29 1 3"}, 1)

Offline zedrally

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1110
  • Karma: +9/-4
  • Black Cat Control Systems
Re: Forcing Vera to update device config settings
« Reply #2 on: June 18, 2018, 07:50:07 pm »
Thanks,
I had thought of that earlier today but hadn't tested it on this device.
I have used it before with a Siren to change the sound to chime, so I do know that it works, whether it works in this case I'll know soon.

Living in the Land of Oz, give me a vegemite sandwich. Home Seer, Vera Lite & Edge, Popp, Black Cat Smart Hub & Vera G, Black Cat Lite 1 & 2's a Black Cat Dimmer or 2, Fantem Tec and then some  Black Cat Cat's Eye PIR's & Door-Window Sensors, RFXComm, Broadlink RMPro & Mini plus a Z-UNO or 2.

Offline Tillsy

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 207
  • Karma: +12/-4
Re: Forcing Vera to update device config settings
« Reply #3 on: June 19, 2018, 08:14:29 pm »
configured in HS hoping the setting would carry over if the device hadn't been factory reset-no go, which I believe is possible as it was only unpaired.

All the Z-Wave devices I own all do an automatic factory reset when they are unpaired from a controller - all config is reset, the only retained data are counters like power usage.