Author Topic: UI5 and iPad issues?  (Read 8703 times)

Offline Brientim

  • Beta Testers
  • Sr. Hero Member
  • *****
  • Posts: 2497
  • Karma: +77/-7
Re: UI5 and iPad issues?
« Reply #15 on: March 05, 2012, 02:24:59 pm »
I have sent you an email.

Offline Brientim

  • Beta Testers
  • Sr. Hero Member
  • *****
  • Posts: 2497
  • Karma: +77/-7
Re: UI5 and iPad issues?
« Reply #16 on: March 05, 2012, 05:10:42 pm »
I received you email, try and log in via cp.mios.com. You should see another unit. I got a mail delivery error when I responded

Offline Brientim

  • Beta Testers
  • Sr. Hero Member
  • *****
  • Posts: 2497
  • Karma: +77/-7
Re: UI5 and iPad issues?
« Reply #17 on: March 05, 2012, 05:38:38 pm »
The email delivery error was for another email and not you - should have read it more closely.

Offline intveltr

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1706
  • Karma: +96/-5
Re: UI5 and iPad issues?
« Reply #18 on: March 05, 2012, 06:24:05 pm »
Thanks for the help :)

I can see your test unit in the MIOS screen on my iPad, and when I select it, the dashboard comes up correctly.  My own Vera still has me stuck at Loading Data...
HomeWave is available in the App Store!  Turn your iPhone/iPad into an easy-to-use remote control for Vera.

Offline Brientim

  • Beta Testers
  • Sr. Hero Member
  • *****
  • Posts: 2497
  • Karma: +77/-7
Re: UI5 and iPad issues?
« Reply #19 on: March 05, 2012, 06:56:13 pm »
That is indicating to me it is a local network issues. Do you connect directly to the wifi of your unit or via another wifi access point? May try resetting the wifi on you unit.

Offline intveltr

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1706
  • Karma: +96/-5
Re: UI5 and iPad issues?
« Reply #20 on: March 05, 2012, 07:20:06 pm »
I've tried connecting via the local LAN, via Vera's own WiFi, and via MIOS while on the LAN and from the Internet, all with the same result.  I have also reset my WiFi router as well as Vera, and cleared all Safari data on my iPhone and the iPad. I have also changed ip addresses. 

The fact that it worked before, and that nothing in my network changed before it stopped working,leads me to believe it's an issue with the Vera, possibly something screwy that got migrated from the Vera2 backup.  Tomorrow someone from MVC will be poking around in my system, hopefully something will turnp.
HomeWave is available in the App Store!  Turn your iPhone/iPad into an easy-to-use remote control for Vera.

Offline intveltr

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1706
  • Karma: +96/-5
Re: UI5 and iPad issues?
« Reply #21 on: March 20, 2012, 04:57:51 pm »
Issue was resolved after installing the latest firmware update
HomeWave is available in the App Store!  Turn your iPhone/iPad into an easy-to-use remote control for Vera.

Offline oTi@

  • Beta Testers
  • Master Member
  • *****
  • Posts: 4041
  • Karma: +32/-6
  • UI what ?!
Re: UI5 and iPad issues?
« Reply #22 on: March 20, 2012, 11:55:06 pm »
Issue was resolved after installing the latest firmware update
Did MCV find anything when they poked around?
Dezwaved at the moment...

Offline intveltr

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1706
  • Karma: +96/-5
Re: UI5 and iPad issues?
« Reply #23 on: March 21, 2012, 11:09:30 am »
They did look around but found nothing, then they asked me to upgrade, which fixed the iPad issue.

The system is still not 100%; the GUI takes ages to load compared to UI4.  Also, scenes sometimes take ages to complete.  One scene that turns on 10 lights and heating when I come home took over 3 minutes to complete yesterday; with as much as 20 seconds between turning on one light and the next one.  That scene ended in a crash, I might add... :p  But at other times, scenes run very fast.

I've no idea if these problems are in any way related...
« Last Edit: March 21, 2012, 11:11:16 am by intveltr »
HomeWave is available in the App Store!  Turn your iPhone/iPad into an easy-to-use remote control for Vera.

Offline parkerc

  • Sr. Hero Member
  • ******
  • Posts: 2425
  • Karma: +33/-45
  • Life Moves Pretty Fast....
Re: UI5 and iPad issues?
« Reply #24 on: June 09, 2012, 05:23:29 pm »
Hi

Does anyone else who is using the iPad to connect to Vera find that they're unable to select to and devices when under Automation in Ui5?

Most things work for me, that seems to be the only thing I can see ai an issue.

On the browser front Chrome on the PC seems to be he most compatible, IE and Safari have some quirks (much like the Ui5 ;)

Offline aschwalb

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 589
  • Karma: +0/-1
Re: UI5 and iPad issues?
« Reply #25 on: June 12, 2012, 09:28:29 am »
Hi

Does anyone else who is using the iPad to connect to Vera find that they're unable to select to and devices when under Automation in Ui5?

Most things work for me, that seems to be the only thing I can see ai an issue.

On the browser front Chrome on the PC seems to be he most compatible, IE and Safari have some quirks (much like the Ui5 ;)

Without much testing I just went into new scene and I can select devices on and off in my iPad. 

Offline strangely

  • Beta Testers
  • Master Member
  • *****
  • Posts: 3722
  • Karma: +34/-2
  • Vera 1,3 & V light
Re: UI5 and iPad issues?
« Reply #26 on: June 15, 2012, 02:27:17 pm »
I find the second set of tabs to select the device type in automation do not work for me on my iPad or iPhone.
Kwickset locks, HA01C, HA14C, HA02C, HA03C, HA05C, HA04C, HA07C, HA09C, Aeon HEM, GE 45604, 45606, 45609, ZDP100, VRF01-1LZ, WDTC-20, HA18WD, WDHA-12R, HRDS1, HM-TS001, AC1-ZW, TV-IP110, BL-C210A, LUUP control- EtherRain8, DSC Alarm, HDMI matrix, HR24-200, Panasonic TV, SQblaster