Author Topic: Aeotec Wallmote Quad Not working in Association mode  (Read 1555 times)

Offline sanderbaks

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 22
  • Karma: +0/-0
Aeotec Wallmote Quad Not working in Association mode
« on: July 14, 2018, 05:36:56 am »
So here we go..

My setup:

- VeraPlus fw 1.7.3831
- Wallmote Quad fw 134,0,47041
- Zipato Bulb.

First to know:  If I use the Wallmote to control Scenes there is no issue. From this I conclude that the Mote is working and connected.
All I write below is done using Secure and Unsecure inclusion. So I set up the device using aa single tap on the button and a double tap on the button..


I go into Device Option on the wallmote, select Add Group in the bottom of the screen.. I add "2" .. to my knowledge this means Tap on/off function for button 1. And I assign in to light ID 156 .. this is my Bulb.

It does not work.

What can I do to fix this .. It is driving me NUTS ...  Eventually I need the dim function to work.. But for now I want this to work.

Thanks!




Offline HouliNZ

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
Re: Aeotec Wallmote Quad Not working in Association mode
« Reply #1 on: July 24, 2018, 09:39:31 pm »
I've just purchased four Quad Wallmote's for home and was hoping to (easily) setup the buttons for ON/OFF toggle and dimming.  My Vera Plus recognised the switch which is great.  I've seen the 'group' for control thing but Philip's hue but doesnt support that function :(  I'm putting an Aeotec Nano dimmers all over the place next week and am wondering if they support it.

Why is this so hard?  Surely this is basic stuff.

Offline Quixote

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 336
  • Karma: +16/-34
Re: Aeotec Wallmote Quad Not working in Association mode
« Reply #2 on: November 02, 2018, 02:23:10 pm »
Hi there,
I just picked up an Wallmote Quad as well because I saw somewhere that Vera finally had support and it's been a while so I figured that they would have ironed out the details. The device configuration seems quite solid, but I'm finding the manual for the device a bit too complicated.
I've paired the device to the Vera successfully but I'm confused about group associations vs. scene control. I understand that I can tap or double tap the buttons to execute scenes and I suppose that I could work with that to set up Lua scripts with enough effort, but is the group association feature working?
When I bought this thing I figured I could set the button to control an LIFX bulb since they seem to behave just like a regular bulb with the LIFX plugin. Can someone please clarify this?
Thanks in advance.

Edit: I should also note that I tried setting parameter 4 to 3 to see if that gave me more options in the device configuration. No luck.
« Last Edit: November 02, 2018, 02:33:08 pm by Quixote »
My "Karma" has been modified by 2 or 3 douchebags that didn't like that I criticized the plugin that they worship. I'm not actually a bad person. (I guess I'm "Chaotic Neutral").

Offline sanderbaks

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 22
  • Karma: +0/-0
Re: Aeotec Wallmote Quad Not working in Association mode
« Reply #3 on: November 02, 2018, 05:06:44 pm »
Association does not work up until now for me.. I'm interested to know if anyone got it to work?

Offline Quixote

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 336
  • Karma: +16/-34
Re: Aeotec Wallmote Quad Not working in Association mode
« Reply #4 on: November 03, 2018, 02:29:57 am »
This whole situation is a clusterfuck. Absolutely ridiculous. I can't even believe this has reached a consumer level.
This is just another product in the I am a waste of space so-called "Z-wave alliance" that is a load of horsesh!t
SHOW ME THE COMPLIANCE. SHOW ME THE UNIFORMITY!   As far as I'm concerned, Z-wave means NOTHING. It's nothing but a waste of space frequency with a bunch of confused dolts stumbling over each other, trying to make things look organized so they can sell more useless crap.
Can't even get a simple motion sensor to work and I can assure you, It's not for lack of intelligence or technical savvy.
I had more results with fuc&ing X10 motion sensors that cost nothing in comparison 20 years ago. You guys should be ashamed.  This is product (Vera Plus) is an absolute joke in its current form. I have next to no plugins running even -- it's tasked with operating some LIFX scenes, a couple of Zwave devices on timers and a few alarm system tasks. This thing is giving me a serious case of Home Automation Rage.
« Last Edit: November 03, 2018, 09:24:16 pm by Quixote »
My "Karma" has been modified by 2 or 3 douchebags that didn't like that I criticized the plugin that they worship. I'm not actually a bad person. (I guess I'm "Chaotic Neutral").