Vera - Smarter Home Control Forum

General => Getting Started & Initial Setup => Topic started by: makrel on September 15, 2013, 03:27:10 pm

Title: Tenvis IP Camera
Post by: makrel on September 15, 2013, 03:27:10 pm
Hello,
I am trying to add tenvis JPT3815W 2013 (http://www.tenvis.com/jpt3815w-2013-new-pantilt-wireless-ip-camera-night-vision-p-218.html) ip camera to vera lite.

I choose "manually add", enter snapshot url (http://192.168.1.239:81/media/?action=snapshot), login/password and get  "Unable to get image from your camera." error message. Why?
I ssh'ed to the box, but was unable to find any error messages, where should I look for it?

btw, when I just received vera with outdated firmware i was able to add this camera, but not now on 1.5.622.
ps is there a way to tilt it via vera lite? Corresponding http requests are clear from its web-interface (for example, /media/?action=cmd&code=2&value=1 is moving it up).
Title: Re: Tenvis IP Camera
Post by: parkerc on September 15, 2013, 04:35:13 pm
Regarding the camera, add.cgi to the end of the word snapshot.

http://192.168.1.239:81/media/?action=snapshot.cgi
Title: Re: Tenvis IP Camera
Post by: makrel on September 15, 2013, 11:27:06 pm
still doesn't work.
Title: Re: Tenvis IP Camera
Post by: parkerc on September 24, 2013, 04:02:09 am
Did you get this fixed?

I had a look at a Tenvis camera and the snapshot is //192.168.1.239:81/snapshot.cgi
Title: Re: Tenvis IP Camera
Post by: makrel on September 25, 2013, 03:30:01 pm
unfortunately it doesn't work either...

however i can get snapshots in a browser using any of the urls
http://192.168.1.239:81/snapshot.cgi
http://192.168.1.239:81/media/?action=snapshot.cgi
http://192.168.1.239:81/media/?action=snapshot
Title: Re: Tenvis IP Camera
Post by: Ds514 on September 25, 2013, 05:11:02 pm
That looks a lot like a re-branded Foscam camera (which also relies on a /snapshot.cgi URL). I would try the Foscam plugin (VistaCam PT&HD IP Cameras) from the app marketplace ... store ... place.
Title: Re: Tenvis IP Camera
Post by: makrel on September 26, 2013, 01:59:59 pm
I installed the plugin. Still receive 'Unable to get image from your camera.' error message...
Title: Re: Tenvis IP Camera
Post by: Ds514 on September 26, 2013, 04:58:00 pm
Web discussions of Tenvis seem to refer to it "copying" the Foscam line, as opposed to being related to it, so the theory could be off-base. However, the level of resemblance seems to go well beyond copying.

I am assuming you entered in the appropriate IP address, and login information. I recall that this plugin works erratically. A few times, I abandoned it entirely, only to have the cameras mysteriously resurface at a later date. It may take some fiddling, but doing so assumes that the theory has some basis. Hopefully someone else has some input.
Title: Re: Tenvis IP Camera
Post by: Djenlyte on October 02, 2013, 04:00:04 pm
Hi I am using two tenvis cams with vera lite for this create a new device
Put your camera ip with port
For device file use D_DigitalSecurityCamera2.xml
For impl file use I_FoscamPTZ.xml
Use your cameras user name and password
For URL use /snapshot.cgi
And hopefully it should work after a lot of hunting on this forum I was able to use both my camera
With ver lite

Title: Re: Tenvis IP Camera
Post by: Djenlyte on October 04, 2013, 04:33:57 pm
Don't use the ip camera add feature go to apps then go to develop app then create device and then use the setting in my last post
Title: Re: Tenvis IP Camera
Post by: makrel on October 05, 2013, 02:29:47 am
thank you! works now.
Title: Re: Tenvis IP Camera
Post by: Nobber on October 07, 2013, 04:35:52 pm
Hello Djenlyte, thanks for the post re Tenvis cameras at least someone has got them working, I tried to follow your instructions but still no luck, do I put the user name and password in the URL along with the IP address and snapshot.cgi?

Alternatively could you post a screen shot of the setup please, sorry If I am being a bit thick here, thanks
Title: Re: Tenvis IP Camera
Post by: Nobber on October 10, 2013, 06:44:33 am
Ok finally go one camera working one of my older ones and it pans and tilts, but the new 2013 models don't seem to work, has anyone got these working, thanks
Title: Re: Tenvis IP Camera
Post by: Djenlyte on October 10, 2013, 06:59:21 am
I have been trying the same for my camera no success yet Ptz doesn't not work with my iprobot3
Title: Re: Tenvis IP Camera
Post by: fyford on July 09, 2015, 09:48:05 am
I have a TH692 Tenvis and the URL for snapshots is:
http://<yourip>/web/snap.html

I've not managed to get it to work with Vera though