Vera - Smarter Home Control Forum

General => Remote Control => VeraAlerts => Topic started by: Frank Houston on September 01, 2014, 09:33:02 pm

Title: UI7: VeraAlert "Notification Configuration" Empty.
Post by: Frank Houston on September 01, 2014, 09:33:02 pm
Has anybody else ran into a problem where "Notification Configuration" is empty.

Maybe I am setting up the notifications incorrectly, on UI6, the notifications could be set up on the device but that doesn't seem to be an option anymore, and now the only way to set up a notification on UI7 is through a scene.

But when I set it up as a Scene, the Notification Configuration is empty.
Title: Re: UI7: VeraAlert "Notification Configuration" Empty.
Post by: Frank Houston on September 01, 2014, 11:17:15 pm
I have alerts again  ;D, have I missed my Vera Alert.

I was not able to get the Notification Configuration working, but adding LUUP to the Scene, and its working.

The LUUP code I am using is:

luup.call_action("urn:richardgreen:serviceId:VeraAlert1", "SendAlert", {Message = "Message String {tone:1}", Recipients = "Profile1, Profile2"}, 83)
Title: Re: UI7: VeraAlert "Notification Configuration" Empty.
Post by: jamezel13 on September 29, 2014, 02:47:47 pm
I have alerts again  ;D, have I missed my Vera Alert.

I was not able to get the Notification Configuration working, but adding LUUP to the Scene, and its working.

The LUUP code I am using is:

luup.call_action("urn:richardgreen:serviceId:VeraAlert1", "SendAlert", {Message = "Message String {tone:1}", Recipients = "Profile1, Profile2"}, 83)


I take it that the "83" is the vera alerts device id? Should I use the name of the profile, or just "profile1"?
Title: Re: UI7: VeraAlert "Notification Configuration" Empty.
Post by: RichardTSchaefer on September 29, 2014, 03:41:27 pm
Yes 83 is the device is of the Vera Alerts plugin.
Use the name of users or profiles as the recipients arg.
Title: Re: UI7: VeraAlert "Notification Configuration" Empty.
Post by: indianl on September 16, 2015, 05:20:11 pm
I have lost my notification configuration today :-( Didn't install anything, no Vera FW upgrade - but all of a sudden, all notifications are gone from that tab, and I'm getting tons of popup messages.

Any ideas? Vera Edge, UI 7, 1.7.1248
Title: Re: UI7: VeraAlert "Notification Configuration" Empty.
Post by: RichardTSchaefer on September 16, 2015, 07:26:51 pm
You have NOT upgraded your UI7 ... but you have allowed your plugins to Auto Update.

There were releases for PLEG and Vera Alerts for the latest UI7 release. These are NOT backwards compatible with the previous release.
(API change made my MCV)

Your options ...
    1) move forward with UI7 release ...
         There are issues with the latest UI7 release
    2)  restore a backup from before the Auto Update occurred and disable Auto Update on the PLC and Vera Alert plugins.
         People have reported problem with this process ... You may need MCV support to help.
Title: Re: UI7: VeraAlert "Notification Configuration" Empty.
Post by: indianl on September 18, 2015, 06:28:53 pm
Thanks Richard. Was hoping for an option 3 (manual downgrade of the Plugin), but doesn't sound like that's an option  :'(

Definitely not going to upgrade to the new UI7 version (I actually ask myself more and more why I should still support MCV with their crappy, untested and unreliable releases  :-\ )

Restore backup isn't an option either, too many changes. Guess I have to live with whatever Vera Alerts notifications I have configured so far until MCV sorts out their crappy upgrade process.
Title: Re: UI7: VeraAlert "Notification Configuration" Empty.
Post by: integlikewhoa on September 18, 2015, 06:31:19 pm
You have NOT upgraded your UI7 ... but you have allowed your plugins to Auto Update.

There were releases for PLEG and Vera Alerts for the latest UI7 release. These are NOT backwards compatible with the previous release.
(API change made my MCV)

Your options ...
    1) move forward with UI7 release ...
         There are issues with the latest UI7 release
    2)  restore a backup from before the Auto Update occurred and disable Auto Update on the PLC and Vera Alert plugins.
         People have reported problem with this process ... You may need MCV support to help.

This is good info and I have the same problem, but atleast I know why now.

I also wish there was a downgrade app option.
Title: Re: UI7: VeraAlert "Notification Configuration" Empty.
Post by: RichardTSchaefer on September 18, 2015, 11:30:12 pm
There is ... but I down't know how to use it ... there is a way to specify a specific version.
Title: Re: UI7: VeraAlert "Notification Configuration" Empty.
Post by: chuck1026 on November 20, 2015, 05:54:26 am
I have lost my notification configuration today :-( Didn't install anything, no Vera FW upgrade - but all of a sudden, all notifications are gone from that tab, and I'm getting tons of popup messages.

Any ideas? Vera Edge, UI 7, 1.7.1248

I have this same issue. I have even deleted Vera Alerts and wiped it clean using SSH then reloaded it. Same issue returns. Any thoughts RTS?
Running Vera3 UI7, 1.7.599
Title: Re: UI7: VeraAlert "Notification Configuration" Empty.
Post by: RichardTSchaefer on November 20, 2015, 08:00:37 am
If you have Vera Alerts Version 6.41 install you some how upgraded your Vera Alerts software.
This version is NOT compatible with your frozen UI7 version.
You need to be running a UI7 Version released in the last two months with this Version.

You can restore from backup to get an older version of your configuration before Vera Alerts was updated.

Title: Re: UI7: VeraAlert "Notification Configuration" Empty.
Post by: chuck1026 on November 20, 2015, 04:48:06 pm
Oh OK. I understand.

Nov 24 update : Upgraded the firmware and Vera Alerts is working perfectly.

Sent from my XT1585 using Tapatalk

Title: Re: UI7: VeraAlert "Notification Configuration" Empty.
Post by: RubbrDug on November 23, 2015, 10:48:36 am
I'll add in here because the topic really hits it.

I am almost new to vera and Home Control. I bought a new Vera (UI7, latest Firmware) installed PLEG and VeraAlerts and I am digging my way in it.

After installing VeraAlerts I entered info for SMTP and everything worked. Later I edited my settings in the 'User Info' section and unchecked all notifications from Vera. Was that a mistake? Now VeraAlerts isn't sending anything out, messages can be found in the 'Alerts' section.

If I remember it correct, I never saw any messages in the 'Notification Configuration'-Tab from VeraAlerts.

Regards,

Thomas

(This was my first post, so a warm 'hello' to everyone around here. You really made my decision for the vera. Greetings from Germany)
Title: Re: UI7: VeraAlert "Notification Configuration" Empty.
Post by: RubbrDug on November 24, 2015, 05:16:17 am
I'll add my Vera Firmware is 1.7.1569 and VeraAlerts is 6.41. I see a few other posts regarding this problem, so I think it has to do with VeraAlerts itself.


EDIT: Updated with http://yourveraip:3480/data_request?id=update_plugin&Plugin=3008 as recommended elsewhere and now it works. Problem solved.
Title: Re: UI7: VeraAlert "Notification Configuration" Empty.
Post by: intveltr on March 16, 2016, 09:55:03 am
I just upgraded to UI7 (actually moved to a new Vera) and I have the same problem: the Notification COnfig tab is empty (rather is shows a bunch of popup messages and "Error executing function va_Configure(): set_to_delete is not defined"

VeraAlerts version 6.43, Firmware 1.7.1754

So what do I do next?
Title: Re: UI7: VeraAlert "Notification Configuration" Empty.
Post by: RichardTSchaefer on March 16, 2016, 11:04:05 am
Upgrade your plugins!
The upgrade process will select the appropriate UIX  files.
Title: Re: UI7: VeraAlert "Notification Configuration" Empty.
Post by: intveltr on March 16, 2016, 01:27:11 pm
I already tried the upgrade process using that special URL.  Isn't 6.43 the latest?
Title: Re: UI7: VeraAlert "Notification Configuration" Empty.
Post by: jdfrye on March 26, 2016, 10:09:32 pm
I also Upgraded my Veralite firmware from 1.6xxx to 1.7.760
 No my Vera Alerts will not work and I see that the Notification field is empty.
Running the latest 6.43 version Vera Alerts
Also cant save changes cause theres no SAVE button like there used to be. For example in the profiles area I put in my VeraAlertsID and next time I log back into the UI7 my profile is gone and also my registation ID in the Register area.
Been running great for 2 years now its broken bad.
Title: Re: UI7: VeraAlert "Notification Configuration" Empty.
Post by: RichardTSchaefer on March 27, 2016, 05:52:35 pm
When ever you change the UI7   you must update the pluigins.
They contain UI specific versions that get sorted out when you do the install or update.


See: http://forum.micasaverde.com/index.php/topic,15065.0.html
Title: Re: UI7: VeraAlert "Notification Configuration" Empty.
Post by: jdfrye on March 27, 2016, 06:33:39 pm
So I need to be on same network to do this?
This cant be done remotely?
Title: Re: UI7: VeraAlert "Notification Configuration" Empty.
Post by: integlikewhoa on March 28, 2016, 01:18:12 pm
So I need to be on same network to do this?
This cant be done remotely?

I think UI7 now has a update button in the apps/plugin section when your under the specific plugin your working on.

If so you should be able to do that. If not you will not be able to use the Http remotely.

If you have VPN, remote connection to a computer there or something along those line then you can also use that to do an http for upgrade.
Title: Re: UI7: VeraAlert "Notification Configuration" Empty.
Post by: jdfrye on March 28, 2016, 05:39:05 pm
Yeah I dont see a Update button in the app/plugin section, only a checked box that says " auto update"
The new UI7 has a push notification to the UI7 vera mobile android app which is nice I found out but the app has big problems right now with the camera live stearming view showing old still image form days ago. I'm still running the old MMS Vera app that is 1.0.3 apk. which works perfect but wants to update to the new one which then I will lose my nice camera veiw if I do. That is why I still want the VeraAlerts. I found the UI6 Adroid app works better than the new one, and doesnt ask for updates. So that one does notification pushes and also the camera live stream seams to update every second.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.veraui6.android
Title: Re: UI7: VeraAlert "Notification Configuration" Empty.
Post by: ilias on January 09, 2017, 10:42:40 am
Hello.
Opening up this old thread again.

I have also received that empty notification editor tab in Vera alerts.

My plugin and the UI7 is updated to the latest version currently out.

Just before I open up the Vera Alert editor, I get this error message:

Error executing function vaInit(): Failed to execute 'atob' on 'Window': The string to be decoded is not correctly encoded.

Any suggestions would be very helpful.
Title: Re: UI7: VeraAlert "Notification Configuration" Empty.
Post by: Kosika on January 26, 2017, 01:16:25 pm
Hello!
I have gotten the exact same problem now also. App version 7.21. I think it started with this update. I had some saving errors that was solved in a previous thread a few weeks ago. Seams to be more saving/memory problems.

Hello.
Opening up this old thread again.

I have also received that empty notification editor tab in Vera alerts.

My plugin and the UI7 is updated to the latest version currently out.

Just before I open up the Vera Alert editor, I get this error message:

Error executing function vaInit(): Failed to execute 'atob' on 'Window': The string to be decoded is not correctly encoded.

Any suggestions would be very helpful.
Title: Re: UI7: VeraAlert "Notification Configuration" Empty.
Post by: RichardTSchaefer on January 26, 2017, 02:06:18 pm
I can fix this error ...
This seems to have happened to a number of folks ...
This is a continuation of the  Saving scenes saga ... It saved the fact that I encoded some scene info ... but not the actual info ... This is all part of the new API.
I will provide a patch in this thread soon.
Title: Re: UI7: VeraAlert "Notification Configuration" Empty.
Post by: RichardTSchaefer on January 26, 2017, 02:13:44 pm
Here is a patch ...
Remove the trailing .txt extension before trying to upload using Apps -> Develop Apps -> LUA Files -> Upload File.

For those that HIDE extensions on files ... you need to display the extension in order to remove the .txt extension.

Title: Re: UI7: VeraAlert "Notification Configuration" Empty.
Post by: Kosika on January 30, 2017, 01:49:43 am
Thanks for the quick update. Updated the file but now I have a new problem. When i shall enter the VeraAlerts configuration I get an popup saying:
Code: [Select]
"Failed to decode. maybe its not encoded" and then a LUUP code string of an old scene that does not exist anymore After clicking ok on the popup i get to the editor but I won't save any changes i make. "Failed to save system configuration" when I exit.
Title: Re: UI7: VeraAlert "Notification Configuration" Empty.
Post by: ilias on January 30, 2017, 02:35:40 pm
Same problem here - all the settings in the main editor are empty after uploading the update.
Title: Re: UI7: VeraAlert "Notification Configuration" Empty.
Post by: Kosika on January 31, 2017, 12:17:46 pm
Update.
Made a support ticket with Vera controll.
They went in remotley and did a fix, a known error. So now it works all good when connected localy. They have a fix in the next firmware that will fix it even when connected remotley to the vera.
Quote
This matter has been addressed by our developers and the fix that I?ve did on your unit was provided by them but for the moment it works only locally when you connect directly on the IP address of the unit. This issue is fixed also for the remotely connection but the fix will be implemented in the next firmware release.
Title: Re: UI7: VeraAlert "Notification Configuration" Empty.
Post by: DigitalC on October 04, 2017, 12:17:21 pm
I recently upgraded from Vera lite to Vera Plus.  I too am having the same "no notifications" issues as discussed earlier in this thread.  I am running Vera version 1.7.2935 (I was told by tech support not to upgrade to the latest firmware), my Vera Alerts is running version 7.23.  I have performed all the steps indicated above, including running the code posted by Richard.  None of these has fixed the issue.  I can send a test message and it works fine. Greatly appreciate any advice.