Vera - Smarter Home Control Forum

General => Lock, Motion & Security Control => Topic started by: agh1701 on September 09, 2017, 07:20:59 pm

Title: Vera secure and 2gig DW10
Post by: agh1701 on September 09, 2017, 07:20:59 pm
Does anyone know if verasecure supports both loops in the DW10 sensor.  I am sure it supports loop 2 being the internal mag switch.  I am more interested if it supports loop 1, the external normally closed circuit for external mag switch.  On a 2gig system the same sensor is added twice, once of each loop supporting 2 windows.

Does anyone know?
Title: Re: Vera secure and 2gig DW10
Post by: Sorin on September 10, 2017, 08:39:31 am
Hi there,


I've just tested the 2GIG DW10 and it seems that for the moment it can only be used with the magnet. it's detected as 1 single device, and the wire probes do not seem to work.


I will report this to our development team, so it can be added as a new feature in the upcoming firmware updates.
Title: Re: Vera secure and 2gig DW10
Post by: agh1701 on September 10, 2017, 03:34:51 pm
Thanks!  It will cost me extra to start up my Vera secure however, this could be real important to someone upgrading a 2gig or Honeywell system using there existing sensor setup.
Title: Re: Vera secure and 2gig DW10
Post by: ZW-Tom on May 19, 2018, 04:36:05 pm
Hi there,


I've just tested the 2GIG DW10 and it seems that for the moment it can only be used with the magnet. it's detected as 1 single device, and the wire probes do not seem to work.


I will report this to our development team, so it can be added as a new feature in the upcoming firmware updates.


And here it is, 8 MONTHS later, with no solution in any firmware updates! >:(
It would be better if you just said "we will never provide an update in your lifetime if you are over age 60".