The Vera Community forums have moved!

Advanced => Plugins & Plugin Development => Programming => USB RFXtrx Transceiver Plugin => Topic started by: tinman on November 23, 2017, 10:26:30 am

Title: A fix for device auto create an delete
Post by: tinman on November 23, 2017, 10:26:30 am
Thanks to a tip from forum member amg0 there is a fix for the problem with device auto create and delete that appeared with the latest Vera firmware update. I've made the fix in the javascript file. All of the plugin files are in the attached ZIP file. For this fix you should only need to upload the J_RFXtrx.js file. One other file has a minor change as well and this file also contains the plugin version number: L_RFXtrx.lua.
Title: Re: A fix for device auto create an delete
Post by: halo on November 24, 2017, 08:57:47 am
Will it work also for manually created devices??

Title: Re: A fix for device auto create an delete
Post by: tinman on November 24, 2017, 09:46:11 am
If a device appears in the list of RFXtrx managed devices then that device should be able to be deleted using that screen.
Title: Re: A fix for device auto create an delete
Post by: halo on November 24, 2017, 04:25:46 pm
Already tested. Works as expected. We can again manuallly create new devices. Auto adding works are well. Great job.
Title: Re: A fix for device auto create an delete
Post by: docdid on November 25, 2017, 02:09:06 pm
hi
having the same problems with a new setup, I have installed the new files from the link and recreated the rfx in the apps menu. Now the device menu states that there is a LUA startup failure. what have I done wrong?
thanks in advance.

Update:
Well that was annoying! Reset the system then left with an unresponsive vera edge, reset that several times then it finally started working. I can confirm that the files do work and the LUA now starts and I can create devices.
Now for the next device!
Title: Re: A fix for device auto create an delete
Post by: JiggyJoe on November 30, 2017, 05:53:10 pm
Finally! Thank you for the work and effort! Works great!
Title: Re: A fix for device auto create an delete
Post by: afranquet on December 07, 2017, 04:10:27 am
Hi and tks for the plugin update. Unfortunately I am still unable to create a new device after having replaced the files L_RFXtrx.lua and J_RFXtrx.js =(
Title: Re: A fix for device auto create an delete
Post by: korttoma on December 07, 2017, 06:05:19 am
Thanks for the update!
Title: Re: A fix for device auto create an delete
Post by: tinman on December 07, 2017, 10:02:56 am
afranquet - it might help if you provided a bit more detail about what you're trying to do. Are you trying to use auto-create to add a device? Or are you manually adding one? What kind of device is it?
Title: Re: A fix for device auto create an delete
Post by: Heber on December 07, 2017, 02:09:40 pm
Hi,

My RFXtrx master device disappeared from my list of devices after uploading these files. The actual devices (lamps etc) that were set up previously are still working but I cannot access the RFXtrx device to add or make changes.

Any ideias? Thanks!
Title: Re: A fix for device auto create an delete
Post by: tinman on December 08, 2017, 02:17:23 pm
I suspect that you could see some errors in the log that might indicate what's going wrong. The only other thing you might try is uploading all the files in the previous post.
Title: Re: A fix for device auto create an delete
Post by: epkulse on December 16, 2017, 03:51:35 pm
Works perfectly. BIG thanks!
Title: Re: A fix for device auto create an delete
Post by: afranquet on December 17, 2017, 04:04:07 am
afranquet - it might help if you provided a bit more detail about what you're trying to do. Are you trying to use auto-create to add a device? Or are you manually adding one? What kind of device is it?
I tried to add manually a RFY blind. It did not appear in the RFX list of devices after creation.
Title: Re: A fix for device auto create an delete
Post by: tinman on December 17, 2017, 09:09:21 am
Hello afranquet. I just added a RFY blind to my Vera even though I don't actually have the device. It shows up on the Vera devices page and in the list of RFXtrx managed devices. I can only suggest that you try to look at the Vera log to try to find out what's going wrong.
Title: Re: A fix for device auto create an delete
Post by: Peren on December 20, 2017, 05:39:20 pm
Hi,

My RFXtrx master device disappeared from my list of devices after uploading these files. The actual devices (lamps etc) that were set up previously are still working but I cannot access the RFXtrx device to add or make changes.

Any ideias? Thanks!

Same here.  Anyone knoww how to get it back???????????
Title: Re: A fix for device auto create an delete
Post by: backkri on December 24, 2017, 05:07:56 am
Dear all,

I replaced the 2 files as described in the first post.
However, I am still unable to remove devices in the 'managed devices'.  I shows a message 'Vera will reload to validate the changes' but nothing happens.  Both 'delete' and 'delete and prevent automatic creation' give the same result.

I have 50 ghost devices created by the RFXtrx and I would like to get rid of these.
Title: Re: A fix for device auto create an delete
Post by: tinman on December 24, 2017, 08:38:42 am
In the RFXtrx device Managed Devices page is AutoCreate On Or Off?
If you change this setting then leave that page and come back to it, is the setting as you left it or has it reverted on its own?
If changing the AutoCreate setting on the managed devices page isn't working you can go to the RFXtrx device Advanced page, select the variables tab and modify the AutoCreate setting there.
You can delete the ghost devices individually on the Vera Devices page.
I've updated my Vera to the latest firmware on the 19th and I may be seeing some bad behavior now. I'll be investigating.
Title: Re: A fix for device auto create an delete
Post by: backkri on December 24, 2017, 09:45:04 am
Autocreate is off for a while (to prevent other ghost devices being created).  But the problem is not there.

I also tried to delete the ghost devices on the Vera device page.  Same result, it does not work.

Firmware is on the previous version of the firmware, new version of the firmware has been blocked by support apparently because there are some issues with it.
Title: Re: A fix for device auto create an delete
Post by: tinman on December 24, 2017, 10:16:38 am
If deleting devices from the Vera devices page doesn't work something else is wrong. The RFXtrx plugin would not have anything to do with that.
The last firmware release that I installed on the 19th appeared to be working. All of my scenes functioned properly at the programmed times. However, the messages from the RFXtrx transceiver were not being seen or processed. I restarted the Vera. It took a long time to get running but after that everything seems to work - at least for now. I've seen quite a few postings in the forum about the latest release causing many problems. Once again Vera's poor quality control is wreaking havoc.
The previous release did cause problems with creating and deleting devices by the RFXtrx plugin. I made a change to resolve that issue. It works for me and has worked for others. I can only suggest that you upload all the files in my post.
Title: Re: A fix for device auto create an delete
Post by: backkri on December 24, 2017, 10:20:12 am
Small correction to my previous post: I seem to be able to delete the devices. 
For every device this takes about 15 minutes.  90% is looking at a non responsive website, 5% automatic forward to upgrade page which says no update is available (because Vera blocked it for the moment).  Luckily I have some holiday coming up...
Title: Re: A fix for device auto create an delete
Post by: backkri on December 25, 2017, 07:07:12 am
ALTUI seems to give a more user friendly UI to do this.  In 'table devices' view I was able to delete devices much more quickly.
Title: Re: A fix for device auto create an delete
Post by: Heber on December 27, 2017, 07:13:53 am
Hi,

My RFXtrx master device disappeared from my list of devices after uploading these files. The actual devices (lamps etc) that were set up previously are still working but I cannot access the RFXtrx device to add or make changes.

Any ideias? Thanks!

Same here.  Anyone knoww how to get it back???????????

Hi,

For me I had to upload the plugin files. It turns out I was on beta3. Uploaded the files under trunk and then the ones included here and now I got the main device back and it works as expected. :)

Hope it helps!
Title: Re: A fix for device auto create an delete
Post by: spud1502 on December 30, 2017, 05:04:33 pm
Hi, I have uploaded all of the files, I am still unable to add a device in the rfxcom, any ideas?
Title: Re: A fix for device auto create an delete
Post by: Peren on January 13, 2018, 09:18:04 am
This sucks!

Restored Vera frombackup and I got my vera 433 devices back.
Tried agin with new instrucstions when vera has'nt corrected it.

Same again, broken Vera...

Title: Re: A fix for device auto create an delete
Post by: Peren on January 15, 2018, 11:58:36 am
This sucks!

Restored Vera frombackup and I got my vera 433 devices back.
Tried agin with new instrucstions when vera has'nt corrected it.

Same again, broken Vera...

Glad I'm not trusting Verawith my alarmed migrated to Vera Secure. The stability of vera and no response from support makes me look for something else if they don't shape up. I was so happy in the beginning for the wide support of accessory and so on, do not want to go from Vera but....
Title: Re: A fix for device auto create an delete
Post by: pipoa on September 20, 2018, 11:43:26 am
Thank You Tinman, finally got it working again after I uploaded your 2 files to my VeraEdge plus. but After replacing the files, I had to turn the vera completely off and restarted it again, after that everything working fine and I can now create new device for my RFXcom

 :)
Title: Re: A fix for device auto create an delete
Post by: Cricri on October 17, 2018, 06:48:39 am
Merci Tinman. It work fine after loading all files in zip, then restart Vera, then delete (wait little bit), the refresh list.
Title: Re: A fix for device auto create an delete
Post by: thomasx on October 31, 2018, 05:26:25 pm

I had the same issues with adding and deleting devices, so uploaded these two files, restarted the Vera, and then, my RFXtrx device has disappeared!?!?

WHat happened?

Edit: Never mind ;) I updated all files to version 51, and got another issue/question, in that thread.