Author Topic: New plugin for Dutch Opentherm Thermostat 'Essent / ICY E-Thermostaat' available  (Read 23887 times)

Offline C4Vette

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 157
  • Karma: +3/-8
In dutch, cleaner layout

Thanks TwannieM!
After reviving my almost dead VeraLite (with help from support) and upgrading to UI7 this was one of the plugins that I missed a lot.
It was great with UI5 already and now I don't have to buy another thermostat  (yet)  ;D
« Last Edit: September 02, 2015, 05:25:25 am by C4Vette »
VeraLite UI7 1.7.649
Fan of: PLEG, DataYours, dutchSmartMeter, MySensors

Offline TwannieM

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 522
  • Karma: +3/-2
Hi

I had to move the vera and now i am getting no data... i did enter the port as follow:
Code: [Select]
Name:
ftdi_sio 1        Path:/dev/ttyUSB1
Device number: usb-rt3883-ehci-1.5
IP address:
Port: 3482
Baud: 9600 Parity: even
Data bits: Stop bits: 1
Used by device: Smart Meter Reader

do i have to setup the plugin again?

Offline jouked

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 46
  • Karma: +0/-0
I think you're posting in the wrong topic, your question is probably related to the smart meter plugin.

Offline TwannieM

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 522
  • Karma: +3/-2
Yes, you're right

Apologies and thanks!

Offline B3rt

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 232
  • Karma: +2/-8
i have problems since the last firmware update a few days ago.

It seems the themostat is not controlled anymore by vera.
The webinterface via www.e-thermostat.nl the thermostat works normal, but by vera it does not seem to respond.
The user/pass is correct (unchanged), it looks like the vera unit cannot reach the API because in the settings it reports:
401: Session expired, please login again

When i remove this a few minutes later this is reported again.

Does someone know how this api works, which url is called etc?

Offline jouked

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 46
  • Karma: +0/-0
Small update, the UI7 improvements by TwannieM are now integrated in version 1.8 on the App store.

Thanks to TwannieM for figuring out the mistakes I made in the json!

Offline saweforum

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
Hi all!
Just upgraded from my old Vera2 (yes; they are still alive!) to a new Vera Edge. Using the backup en sync methods, everything was transferred correctly from the old box to the new one. On my Edge, the plugin says "Unkown error: Network connection failure". I've already removed and reinstalled it and also re-added my credentials.
Any tips/tricks?

Thanks!
« Last Edit: December 31, 2016, 03:47:34 am by saweforum »

Offline saweforum

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
Hi Guy's, can anyone help me troubleshooting above error?