Author Topic: Yale YDD424 with Vera  (Read 3134 times)

Offline jesterkoh

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • Karma: +0/-0
Re: Yale YDD424 with Vera
« Reply #15 on: March 12, 2017, 10:04:49 pm »
9ixxerLee,

I hope you get a solution soon, cos my issue with the YDD424 is exactly what you are facing...


Offline 9ixxerLee

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 27
  • Karma: +0/-0
Re: Yale YDD424 with Vera
« Reply #16 on: March 12, 2017, 10:49:44 pm »
9ixxerLee,

I hope you get a solution soon, cos my issue with the YDD424 is exactly what you are facing...
Hi Jester,

Seriously i have no solution at all.
Asked Vera support but always standard answers....."can you include and exclude the unit within 3 feets and let us know the exact time and date that you have re-include the devices"

Asked the vendor on the zwave module for yale 424 also standard reply. "To include and exclude the modules it has to be done by manufacturer....user is unable to do that.....worst of all ....vendor will say still can use right this problem no solution yet.

Felt cheated.



Sent from my SM-G925I using Tapatalk


Offline 9ixxerLee

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 27
  • Karma: +0/-0
Re: Yale YDD424 with Vera
« Reply #17 on: March 15, 2017, 01:51:56 am »
Just a quick update.
Vera support seems to get yale 424 working....for some reason the setting configuration had disappear.

But it is not totally functional yet.
The battery is not update
The status via pin and thumbprint not updating as well.

At least it solved the hogging of vera abit.



Sent from my SM-G925I using Tapatalk


Offline jesterkoh

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • Karma: +0/-0
Re: Yale YDD424 with Vera
« Reply #18 on: March 15, 2017, 04:55:26 am »
Just a quick update.
Vera support seems to get yale 424 working....for some reason the setting configuration had disappear.

But it is not totally functional yet.
The battery is not update
The status via pin and thumbprint not updating as well.

At least it solved the hogging of vera abit.



Sent from my SM-G925I using Tapatalk

It was fine this morning, but did the problem just came back?

regards,
Justin

Offline 9ixxerLee

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 27
  • Karma: +0/-0
Re: Yale YDD424 with Vera
« Reply #19 on: March 15, 2017, 05:35:07 am »
Just a quick update.
Vera support seems to get yale 424 working....for some reason the setting configuration had disappear.

But it is not totally functional yet.
The battery is not update
The status via pin and thumbprint not updating as well.

At least it solved the hogging of vera abit.



Sent from my SM-G925I using Tapatalk

It was fine this morning, but did the problem just came back?

regards,
Justin
Presently still ok.


Sent from my SM-G925I using Tapatalk


Offline Eric Tan

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
Re: Yale YDD424 with Vera
« Reply #20 on: March 30, 2017, 11:22:42 am »
This worked for me.

Replace VariablesSet with the text below

1-Silent mode (1-3),1d,,2-Auto relock (0 or 255),1d,,3-Relock time (5 or 255),1d,,4-Wrong Code Entry Limit (1-7),1d,,7-Shut down time after wrong code entries (1-255),1d,,8-operating mode (0=normal 1=vacation 2=privacy 3=no rf),1d,

It seems like variable 6 is the culprit. You can also try delete it under device options

Offline 9ixxerLee

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 27
  • Karma: +0/-0
Re: Yale YDD424 with Vera
« Reply #21 on: April 02, 2017, 09:08:14 pm »
This worked for me.

Replace VariablesSet with the text below

1-Silent mode (1-3),1d,,2-Auto relock (0 or 255),1d,,3-Relock time (5 or 255),1d,,4-Wrong Code Entry Limit (1-7),1d,,7-Shut down time after wrong code entries (1-255),1d,,8-operating mode (0=normal 1=vacation 2=privacy 3=no rf),1d,

It seems like variable 6 is the culprit. You can also try delete it under device options

Thanks will try if it decided too go crazy again.