Author Topic: Echo Skill Beta  (Read 53319 times)

Offline brerspidur

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +2/-1
Echo Skill Beta
« on: November 16, 2016, 08:44:34 pm »
So I have been using the vera echo beta, works good, about the same performance as the unofficial skill, but it names the devices as the room-device name, so you have to reference devices this way.  for instance if I have a switch called "kitchen light" in room "Kitchen", i have to tell Alexa to turn on "kitchen kitchen light".


Update: the naming must have had to sync or something, because now all devices are working as expected, I no longer have to say room - device, I can now just say turn on device
« Last Edit: November 16, 2016, 08:50:13 pm by brerspidur »

Offline bwoods113

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 74
  • Karma: +1/-0

Offline Dpc131

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 59
  • Karma: +1/-0
Re: Echo Skill Beta
« Reply #2 on: November 17, 2016, 10:40:37 am »
I'll try to keep my official discussion on this thread so we don't all pollute the other vera bridge thread.

Just an FYI, it does in fact appear that Alexa takes a little bit of time to parse out the room names from the device names in the database. When first using the Skill, you need to say the room name before the device name "Turn on Hallway, Hall Light" instead of just "Turn on Hall Light." However after about 30 minutes it automagically distinguished room names from the device name so the latter call of just "Turn on Hall Light" works.

Even though the release notes said scenes were supported, I can't seem to figure out how to implement them. Also, when I was working through it last night, complex logic hadn't seemed to work such as "Turn off all Living Room Lights" I'll try that again tonight with some more variety in what I'm saying.

Also, this provides some fledgling IFTTT support through Alexa albeit kind of a complicated work flow. I have a Nexia-locked Thermostat (AZONE-950) that I now hope I can set up to use IFTTT connected to Alexa in order to use Home/Away from Vera via a virtual Switch to set the Home/Away mode of the thermostat. We'll see if that works

Other than that, I got a firmware upgrade implemented the first time on my Vera Edge without failed upgrades, re-configuring, restores, constant Lua Reboots, etc. I'll give that a thumbs up for now.


Offline bwoods113

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 74
  • Karma: +1/-0
Re: Echo Skill Beta
« Reply #3 on: November 17, 2016, 10:55:44 am »
I was able to upgrade my firmware on my vera plus without any issues, I went to the portal and enabled the skill and i can see vera connected home in the alexa app. When I try and discover devices it does not show up any new devices? Has anyone run into this? Thank you,

Offline Dpc131

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 59
  • Karma: +1/-0
Re: Echo Skill Beta
« Reply #4 on: November 17, 2016, 11:01:23 am »
Yeah, happened to me the first time. Click on the link in the email that is sent to you about the beta test being confirmed. Then it goes to the portal and log in. There's a screen that says something like "Enable Alexa for the following devices" and it listed all of your devices. There's a gray checkbox next to each them.....but you need to click each one and turn the check box green in order for it to be added for Alexa to discover.

Offline bwoods113

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 74
  • Karma: +1/-0
Re: Echo Skill Beta
« Reply #5 on: November 17, 2016, 11:21:40 am »
Thank you very much that did the trick.

Offline RogerO

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 110
  • Karma: +1/-2
Re: Echo Skill Beta
« Reply #6 on: November 17, 2016, 12:12:54 pm »
When I am trying to enable the skill from the email I received, I get the Amazon sign in page and then it throws a 500 error. Anyone else see this behavior?

Offline bwoods113

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 74
  • Karma: +1/-0
Re: Echo Skill Beta
« Reply #7 on: November 17, 2016, 12:20:58 pm »
It did that to me the first time this morning I just went back and tried the link a second time and it came up.

Offline RogerO

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 110
  • Karma: +1/-2
Re: Echo Skill Beta
« Reply #8 on: November 17, 2016, 01:35:07 pm »
It is working for me now.

Offline andrewgarfield

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 105
  • Karma: +9/-1
Re: Echo Skill Beta
« Reply #9 on: November 17, 2016, 02:24:34 pm »
For those of you that have the skill up and running are you able to tell whether alexa is communicating with vera locally or is it going through the vera relay servers?


Offline BOFH

  • Sr. Hero Member
  • ******
  • Posts: 2410
  • Karma: +112/-139
Re: Echo Skill Beta
« Reply #10 on: November 17, 2016, 06:21:45 pm »
Oh wow! Vera released. Guess I better unpack my Echo and find a space for it and then hook it up to vera. I wonder if I can hook it up to multiple ones...
Vera3 UI5 UI7 Edge Plus
Trane TZEMT400AB32 | Schlage BE369 FE599 | GE 45601 45602 45603 45604 45606 45609 45631 | Intermatic HA01C HA03C HA05C HA07C CA600 CA3000 | Aeon DSC06106 | Telguard GDC1 | Foscam FI8910W FI8905W FI9821W | D-Link 930L | Wanscam JW0011 | ZModo ZPIBH13W

Offline sdholden

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 31
  • Karma: +2/-1
Re: Echo skill beta
« Reply #11 on: November 17, 2016, 06:27:50 pm »
I've just activated it myself and haven't had a chance to play around with yet. Is there a list of commands anywhere? I have an HA bridge running also, surely they'll conflict?

Offline Dpc131

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 59
  • Karma: +1/-0
Re: Echo Skill Beta
« Reply #12 on: November 17, 2016, 08:45:51 pm »
I wonder if I can hook it up to multiple ones...

Works fine with my ECho and my Dot

Offline stas

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
  • Karma: +0/-0
Re: Echo Skill Beta
« Reply #13 on: November 17, 2016, 09:29:37 pm »
Is anybody able to access there Scenes as advertised? my list only has my lights, a couple of my harmony devices. No scenes, no linds

Offline BOFH

  • Sr. Hero Member
  • ******
  • Posts: 2410
  • Karma: +112/-139
Re: Echo Skill Beta
« Reply #14 on: November 17, 2016, 10:02:18 pm »
I wonder if I can hook it up to multiple ones...

Works fine with my ECho and my Dot

I meant multiple Vera's actually... :-)
Vera3 UI5 UI7 Edge Plus
Trane TZEMT400AB32 | Schlage BE369 FE599 | GE 45601 45602 45603 45604 45606 45609 45631 | Intermatic HA01C HA03C HA05C HA07C CA600 CA3000 | Aeon DSC06106 | Telguard GDC1 | Foscam FI8910W FI8905W FI9821W | D-Link 930L | Wanscam JW0011 | ZModo ZPIBH13W