Author Topic: Echo Skill Beta  (Read 36839 times)

Offline brownstein

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • Karma: +0/-0
Re: Echo Skill Beta
« Reply #30 on: November 18, 2016, 10:11:31 pm »
Do you need to be on beta firmware for the Alexa integration to work? I signed up for the alexa beta app but am wondering if it won't work properly because I do not have beta firmware installed on my veralite.

Offline BOFH

  • Sr. Hero Member
  • ******
  • Posts: 2219
  • Karma: +102/-132
Re: Echo Skill Beta
« Reply #31 on: November 18, 2016, 11:14:03 pm »
You do need to install the latest Alexa compatible beta on your controller for this to work. I suggest to heed the warnings not to install this on a production controller as it is a beta. I installed it on my QA Edge and Plus and will play with it this weekend to see if I can have Alexa run scenes on those that will actually switch lighst etc off/on on my production controllers.
Vera3 UI5 UI7 Edge Plus
Trane TZEMT400AB32 | Schlage BE369 FE599 | GE 45601 45602 45603 45604 45606 45609 45631 | Intermatic HA01C HA03C HA05C HA07C CA600 CA3000 | Aeon DSC06106 | Telguard GDC1 | Foscam FI8910W FI8905W FI9821W | D-Link 930L | Wanscam JW0011 | ZModo ZPIBH13W

Offline cw-kid

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1214
  • Karma: +6/-2
    • Phaze1 Digital
Re: Echo Skill Beta
« Reply #32 on: November 19, 2016, 06:34:08 am »
Hi

So can you send TTS commands from Vera to Alexa to have it speak them out ? Like you can with the Sonos / Squeezebox plug-ins.

For example when you run a scene in Vera have Alexa speak out a TTS command for voice confirmation etc.

Thanks

Offline mnaz

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 36
  • Karma: +0/-0
Re: Echo skill beta
« Reply #33 on: November 19, 2016, 10:58:12 am »

Offline otakup0pe

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 41
  • Karma: +3/-2
    • Jonathan Freedman
Re: Echo Skill Beta
« Reply #34 on: November 19, 2016, 12:57:53 pm »
You do need to install the latest Alexa compatible beta on your controller for this to work. I suggest to heed the warnings not to install this on a production controller as it is a beta. I installed it on my QA Edge and Plus and will play with it this weekend to see if I can have Alexa run scenes on those that will actually switch lighst etc off/on on my production controllers.

Really? Our vera hasn't even prompted for new firmware yet.

I also want to give a shout out to the vera crew themselves. Other than some transient 5xx errors during the initial signup, this has worked surprisingly well. I hope this signals higher quality kit going forward... Also super happy this is officially supported.

What's the plan for scene support? Y'all told me on twitter that it was being "deployed to update to portal" yesterday but I'm not sure what that means or how I can trigger scenes.

Offline otakup0pe

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 41
  • Karma: +3/-2
    • Jonathan Freedman
Re: Echo Skill Beta
« Reply #35 on: November 19, 2016, 12:58:53 pm »
Hi

So can you send TTS commands from Vera to Alexa to have it speak them out ? Like you can with the Sonos / Squeezebox plug-ins.

For example when you run a scene in Vera have Alexa speak out a TTS command for voice confirmation etc.

Thanks

I do not believe this is currently supported by the Echo device itself.

Online dsroberts1945

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 187
  • Karma: +4/-1
Re: Echo skill beta
« Reply #36 on: November 19, 2016, 01:23:06 pm »
I'm also in UK and had no luck with the Alexa skills. As a beta tester I've reported this to support, but all they can suggest is what is in the above item. I had already done this several times forgetting all my devices and groups and doing a discover devices again. No Vera devices, but at least I get Hue lights, Nest thermostat and Tad air on controller to play with. I've given up with Vera Alex skill for the moment!!!!

Offline tinker3433

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 25
  • Karma: +3/-6
Re: Echo skill beta
« Reply #37 on: November 19, 2016, 02:00:02 pm »
HI, 
Vera, please consider removing the room identifier entirely, or allowing us to edit the name to be used before it is pushed to Alexa. It is redundant since most people already have the devices named by room since duplication of device names is not allowed. Having to say the room and then the specific name which includes the room is way too cumbersome. My Alexa has not learned to not require saying the room twice.

Offline packman

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 35
  • Karma: +1/-0
Re: Echo Skill Beta
« Reply #38 on: November 19, 2016, 03:08:58 pm »
I have an Aeotec Siren that does not show up in the checkbox list where you enable skills. Any reason why? It does show up in the list of discovered devices. When I ask Alexa to turn on siren she keeps responding "I found several devices matching that name which one did you want? Probably because I couldn't select it as a skill to enable.

Offline BOFH

  • Sr. Hero Member
  • ******
  • Posts: 2219
  • Karma: +102/-132
Re: Echo Skill Beta
« Reply #39 on: November 19, 2016, 03:32:04 pm »
Really? Our vera hasn't even prompted for new firmware yet.

I also want to give a shout out to the vera crew themselves. Other than some transient 5xx errors during the initial signup, this has worked surprisingly well. I hope this signals higher quality kit going forward... Also super happy this is officially supported.

What's the plan for scene support? Y'all told me on twitter that it was being "deployed to update to portal" yesterday but I'm not sure what that means or how I can trigger scenes.

It won't prompt for this new firmware as it is a beta version. It can be found here:

http://support.getvera.com/customer/en/portal/articles/2645453

Vera3 UI5 UI7 Edge Plus
Trane TZEMT400AB32 | Schlage BE369 FE599 | GE 45601 45602 45603 45604 45606 45609 45631 | Intermatic HA01C HA03C HA05C HA07C CA600 CA3000 | Aeon DSC06106 | Telguard GDC1 | Foscam FI8910W FI8905W FI9821W | D-Link 930L | Wanscam JW0011 | ZModo ZPIBH13W

Offline mnaz

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 36
  • Karma: +0/-0
Re: Echo Skill Beta
« Reply #40 on: November 19, 2016, 08:01:05 pm »

Offline patrickspc

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
  • Karma: +1/-2
Re: Echo Skill Beta Updating the Firmware fixed me.
« Reply #41 on: November 19, 2016, 09:53:26 pm »

Updating the Firmware fixed me. 

Advanced: (in Vera)
URL for custom Vera firmware: (enter URL from the following link for your model)

http://support.getvera.com/customer/en/portal/articles/2645453   


Offline Jodelo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: +0/-0
Re: Echo Skill Beta
« Reply #42 on: November 20, 2016, 05:08:23 am »
Hi there
I have signed up for the beta.
I got an email with the link
I was able to upgrade my firmware on my vera edge
in the screen that says "Enable Alexa for the following devices" i checked all my devices green
I went to the portal and enabled the skill and i can see vera connected home in the alexa app.
When I try and discover devices it still does not show devices?

behind the Vera smarter home control skill only 1/2 of the five stars is yellow, i dont know if that has something to do with it
Furthermore i dont have any lambda funtions or oauth or AWS set up, like it said on the other thread before. dont know if i need that or if it should wordk without all that programming .


can anyone help me ?
i don't know how to proceed


Offline Jodelo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: +0/-0
Re: Echo Skill Beta
« Reply #43 on: November 20, 2016, 05:42:45 am »
in addition to my previous post

I'm also on the http://alexa.amazon.co.uk/spa/index.html?#smart-home

i'm not living in the US
could that have something to do with it ?

Offline TonyW

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
  • Karma: +0/-0
Re: Echo Skill Beta
« Reply #44 on: November 20, 2016, 06:31:27 am »
in addition to my previous post

I'm also on the http://alexa.amazon.co.uk/spa/index.html?#smart-home

i'm not living in the US
could that have something to do with it ?

There does seem to be a problem in the UK where the skill does not discover any vera devices.  I have that problem in the UK and there is another person posting with the same experience.  I have raised it via the beta feedback email, and it may help if you could do the same.