We have moved at community.getvera.com

Author Topic: Honeywell (Ademco) Alarm support  (Read 12142 times)

Offline xphyr

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: +0/-0
Honeywell (Ademco) Alarm support
« on: October 04, 2010, 12:27:19 pm »
I am wondering if anyone else has a Honeywell (Ademco) alarm that they want to integrate with Vera.  I have been looking at the existing alarm integration plugins and am about to start writing one up for my 20p.  If anyone else is interested in this let me know and I will discuss a little more of the details.

Offline JOD

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1973
  • Karma: +4/-0
Re: Honeywell (Ademco) Alarm support
« Reply #1 on: October 04, 2010, 12:39:31 pm »
I have an Ademco system and am VERY interested in integrating it with Vera.

JOD.
I'm sorry, my responses are limited. You must ask the right questions.

Offline raskell

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 169
  • Karma: +0/-0
Re: Honeywell (Ademco) Alarm support
« Reply #2 on: October 04, 2010, 12:55:54 pm »
I have several installations in my area that would love to see this as well, including my home! ;D
Vera2, UI4, Trane/Schlage TStats(6), Schlage LeverLock, GE 3-wayswitches, WD HA14 3-way dimmers, Intermatic Outdoor Module, Hawking door/window sensor(s), VeraLite UI5, Everspring SM-103

Offline markiper

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 106
  • Karma: +0/-0
Re: Honeywell (Ademco) Alarm support
« Reply #3 on: October 04, 2010, 02:04:48 pm »
I have a Vista 20P myself, and I will love to get it integrated with Vera.

Offline Bane

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 34
  • Karma: +0/-0
Re: Honeywell (Ademco) Alarm support
« Reply #4 on: October 04, 2010, 08:07:20 pm »
I have a Ademco 4110XP that was installed in my condo when I bought it.  I've recently started to look at it to figure out if there's anything I could do with it.  Not really sure what would be needed to pass off information to Vera or a plugin, though.

Offline blazinace

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 109
  • Karma: +0/-0
Re: Honeywell (Ademco) Alarm support
« Reply #5 on: October 04, 2010, 08:28:13 pm »
I also have a Honeywell Ademco i48 unit.  My monitoring company called me back in May and asked if I wanted to subscribe to the Total Connect services.  They informed me that they would need to install a module in the panel at $250.00 and add an extra $16.00 a month on top of the monitoring fess I'm paying now...Ouch !!!  I'd be interested integrating it with Vera, even if its only disarming and arming the alarm.

Offline xphyr

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: +0/-0
Re: Honeywell (Ademco) Alarm support
« Reply #6 on: October 04, 2010, 08:45:59 pm »
OK, so here is a little more detail.  I am just starting to look into this, so no promises just yet.  First off, the Ademco/Honeywell control panels are VERY simple state devices from what I can tell.  If you have looked at some of the other Alarm interfaces and thought WOW that would be awesome, I believe you are going to be a bit disappointed in how the Ademco device works. 

Second, the interface to the alarm panel will be this:  http://www.nutech.com/online-store/35.html  It is a 3rd party piece of hardware that decodes the data going across the serial bus on the alarm and basically looks like another keypad to the system.

What I believe I will be able to do is the following:
1) Expose the alarm state as events (Disarmed, Armed, Stay, Away)
2) Expose zones as motion sensors
3) Allow the system to be Armed, Disarmed

There will be no auto-configuration, but the configuration shouldn't be too hard.  We will see where I get with this.  Wish me luck.

Offline Bane

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 34
  • Karma: +0/-0
Re: Honeywell (Ademco) Alarm support
« Reply #7 on: October 04, 2010, 11:41:20 pm »
Will be interested in what you come up with, I'm not against changing out the controls for the alarm system if I can actually get use out of it.

Offline raskell

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 169
  • Karma: +0/-0
Re: Honeywell (Ademco) Alarm support
« Reply #8 on: October 05, 2010, 09:34:12 am »
I have been considering the Nutech for my ADT SW3000 (essentially the Vista 20P) but wasn't clear how to approach integration to Vera.   There is also an app on the Android Market for the Vista Pannel, but it is written for the discontinued Honeywell ICM module.  Those are scarce now.   I am willing to help with configuration/testing if need be once you get the project going.  - Thanks!
Vera2, UI4, Trane/Schlage TStats(6), Schlage LeverLock, GE 3-wayswitches, WD HA14 3-way dimmers, Intermatic Outdoor Module, Hawking door/window sensor(s), VeraLite UI5, Everspring SM-103

Offline blazinace

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 109
  • Karma: +0/-0
Re: Honeywell (Ademco) Alarm support
« Reply #9 on: November 18, 2010, 04:28:16 pm »
xphyr, has there been any new developments for the Honeywell plugin.
Thanks.

Offline Willard311

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 28
  • Karma: +0/-0
Re: Honeywell (Ademco) Alarm support
« Reply #10 on: December 07, 2010, 05:31:40 pm »
Im new to vera (about two weeks) and the house I recently bought had a vista 20p / vista 15 alarm system already installed when i bought it. so i would defiantly like to be able to integrate it into my vera especially Expose zones as motion sensors since it has been unused since i moved in. Please let us know if any progress has been made so that if not i can start shopping around for a DSC or Paradox that already has code written. Or if there is any way i can help by testing or anything let me know.

Offline JOD

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1973
  • Karma: +4/-0
Re: Honeywell (Ademco) Alarm support
« Reply #11 on: December 09, 2010, 04:25:48 pm »
@xphyr,

Any updates on the plugin?

JOD.
I'm sorry, my responses are limited. You must ask the right questions.

Offline blazinace

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 109
  • Karma: +0/-0
Re: Honeywell (Ademco) Alarm support
« Reply #12 on: February 16, 2011, 10:53:28 am »
xphyr, has there been any developments ?

Offline dfad1469

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 77
  • Karma: +0/-0
Re: Honeywell (Ademco) Alarm support
« Reply #13 on: May 23, 2011, 01:41:43 pm »
I have started a plugin for this recently. Here is the thread:

http://forum.micasaverde.com/index.php?topic=6626.0

Offline randman

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 77
  • Karma: +0/-1
Re: Honeywell (Ademco) Alarm support
« Reply #14 on: May 24, 2011, 09:55:42 pm »
I have either an Ademco 15 or 20. I have a service through my cable company. Would be great to interface with it without the cable company being involved. I looked into ADT Pulse but they want about $30 per month more than what I pay now.