Author Topic: Enable foscam motion action  (Read 723 times)

Offline PrincessCleavage

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
  • Karma: +0/-1
Enable foscam motion action
« on: January 21, 2017, 04:55:15 am »
Hi there,
I have foscam FI8918W
I have it showing in Vera as a device but there is no option to perform an action in Vera if motion is detected. Is it possible to add motion action for this model?

Thanks

Offline svaleb

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 389
  • Karma: +7/-7
Re: Enable foscam motion action
« Reply #1 on: February 01, 2017, 02:47:01 pm »
I would like to know about it too !!!
I have two and they have been working before.

Offline PrincessCleavage

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
  • Karma: +0/-1
Re: Enable foscam motion action
« Reply #2 on: February 02, 2017, 04:25:12 am »
Using UI7

Offline Don Phillips

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 517
  • Karma: +11/-4
Re: Enable foscam motion action
« Reply #3 on: February 02, 2017, 06:10:36 pm »
I use Blue Iris and the virtual motion sensor plug-in.
Vera 3, UI7 1.7.919, CT101 t-stat, Everspring motion detector, GE/Jasco switch, Leviton outlet, AeonLabs door sensor, Insteon garage control, Blue Iris, Sricam SP011, iPhone locator, APCUPSD, VeraMate, VeraAlerts, PLEG, House Modes, Countdown Timer, DVR, Virtual & Multi Switch, Weather, Sys. Mon.

Offline PrincessCleavage

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
  • Karma: +0/-1
Re: Enable foscam motion action
« Reply #4 on: February 02, 2017, 10:08:31 pm »
I would like to know about it too !!!
I have two and they have been working before.
How did you have it setup and working previously? I assume on UI 5?

Offline svaleb

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 389
  • Karma: +7/-7
Re: Enable foscam motion action
« Reply #5 on: February 03, 2017, 09:01:26 am »
Yes, true.
I have it working in ui7, but not the motion sensor.

Offline packman

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 40
  • Karma: +1/-0
Re: Enable foscam motion action
« Reply #6 on: February 03, 2017, 03:02:37 pm »
Did you do steps 10 & 11 of this post http://forum.micasaverde.com/index.php/topic,25282.0.html ? Worked for me.

Offline svaleb

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 389
  • Karma: +7/-7
Re: Enable foscam motion action
« Reply #7 on: February 03, 2017, 04:09:15 pm »
yes, but it seems it does not work in ui7.

Offline PrincessCleavage

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
  • Karma: +0/-1
Re: Enable foscam motion action
« Reply #8 on: February 03, 2017, 05:10:56 pm »
Did you do steps 10 & 11 of this post http://forum.micasaverde.com/index.php/topic,25282.0.html ? Worked for me.
Thanks a lot this is what I have been looking for, worked!
Any one know why url links listed in Micsa forum don't work through Tapatalk on phone (just takes you to the Micsa forum draft home page)? Other forums I use the links work ok on the phone:-/
But thanks again Packman!

Offline PrincessCleavage

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
  • Karma: +0/-1
Enable foscam motion action
« Reply #9 on: February 26, 2017, 06:26:45 am »
Did you do steps 10 & 11 of this post http://forum.micasaverde.com/index.php/topic,25282.0.html ? Worked for me.
Do you have night vision motion detection working in the plugin? It seems my plugin only detects motion when lights are on...
« Last Edit: February 27, 2017, 02:04:22 am by PrincessCleavage »