Author Topic: Problem with continuous notifications --  (Read 384 times)

Offline chargernut69

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: +0/-0
Problem with continuous notifications --
« on: March 18, 2017, 03:59:32 pm »
I am using an EVL2 and Vista 20P with an Ademco 5816 wireless transmitter with both zones enabled on a french door as an entry sensor, and it constantly triggers a notification when the door is open.   Either or both doors open triggers the constant notifications.    My 5814 sensors work fine, but the 5816 seems to keep triggering notifications.   (  I am using the latest version 4.22 for the EVL3.  UI7 Veralite.     Also using latest versions of Veralerts app, and Veramate Alerts app )

Any ideas ?   

Thanks,
Jack

« Last Edit: March 29, 2017, 02:11:19 pm by chargernut69 »

Offline chargernut69

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: +0/-0
Re: Problem with continuous notifications --
« Reply #1 on: March 29, 2017, 02:17:25 pm »
Update -- 

Now when the 5816 trips, it is also causing me to get repeated notifications from my wired sensors on a different house zone....  must be something to do with Zone 1, Zone 2 both being enabled on the 5816 causing the EVL3 to go nuts ?

Offline recurry

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
  • Karma: +0/-0
Re: Problem with continuous notifications --
« Reply #2 on: August 22, 2017, 11:49:47 am »
I also experienced this on a new installation on UI7 which was previously working fine on UI5. I ended up turning off notifications in the UI. They continued for quite a while but eventually stopped. Now I get no notifications whatsoever. It's clearly a problem that wasn't present in earlier versions. No time to dig into it right now - already spent a ton of time working around all the bugs to get it up and running.  I may go back to an earlier version. Not as feature rich but these later versions have a lot of issues and since I haven't developed for Vera for a couple of years it's not clear what is a Vera bug and what is a plug-in bug and that will take time to spin up on.

Cheers,
Ron

Offline recurry

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
  • Karma: +0/-0
Re: Problem with continuous notifications --
« Reply #3 on: August 23, 2017, 02:00:47 pm »
Just a follow-up on my previous post. For whatever reason, after it purged all the notifications it's working fine now. Aside from those start-up problems I have to commend Cybermage on his efforts which is substantial. Previous to this upgrade I had been using a version of the AD2USB  version that I had modified myself to work with EVL-3 which wasn't nearly as nice as Cybermage's.

Ron