Author Topic: Pairing Zigbee SmartThings water leak sensor-Any success?  (Read 519 times)

Offline longhorn14

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 22
  • Karma: +0/-0
Pairing Zigbee SmartThings water leak sensor-Any success?
« on: February 20, 2017, 05:16:21 pm »
I have been unable to pair the SmarthThings leak sensor (https://www.amazon.com/Samsung-SmartThings-Water-Leak-Sensor/dp/B00MOIYIN6/ref=cm_cr_arp_d_product_top?ie=UTF8). It is zigbee, and i try to pair in zigbee mode, but no luck.
Anyone have any luck or should I send them back?

My setup:
VeraPlus
Running Version   1.7.1786

Thanks!

Offline Slartibartfast

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 853
  • Karma: +378/-361
Re: Pairing Zigbee SmartThings water leak sensor-Any success?
« Reply #1 on: February 20, 2017, 05:31:58 pm »
It's not on Vera's list for Zigbee devices so chances are it will not work.
Devon UK 240V 50Hz
Now on Homeseer

Offline longhorn14

  • Sr. Newbie
  • *
  • Posts: 22
  • Karma: +0/-0
Re: Pairing Zigbee SmartThings water leak sensor-Any success?
« Reply #2 on: February 21, 2017, 11:16:32 am »
Thanks. Such a bummer. They should remove the Zigbee support from the product since there are so few reported. So frustrating.

Offline alexlui

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 58
  • Karma: +0/-0
Re: Pairing Zigbee SmartThings water leak sensor-Any success?
« Reply #3 on: February 25, 2017, 11:25:53 pm »
Well, I have added ST power outlet, motion sensor, multi sense ( door sensor ), and presense working ok.  Multi sense does only as door sensor , temp sensor not working. After I added motion sensor, I need to modify device_type, device_file, and device_json to MotionSensor1
Vera2 (UI5), Vera3 (UI5), Vera Edge, Vera Plus

Offline BillandKids

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
Re: Pairing Zigbee SmartThings water leak sensor-Any success?
« Reply #4 on: April 22, 2017, 05:03:02 pm »
So, I have a few Smarthings water sensors.  They DO add in successfully, but are listed as "Generic Zigbee Device".   You can see the temperature and status by looking at the "Advanced" "Variables" tab for the device.  The relevant info to me is the "Tripped" field and the "CurrentTemperature" variable.  I wish I could do more with it.